– Målet så ut som en julegave

På pressekonferansen etter kampen snakket Jürgen Klopp snakket om en julegave av et mål, et mål i verdensklasse, hvorfor han ikke trenger en realitycheck og om spillerkjøp.

Jürgen Klopp tok søndagens tap for Newcastle med fatning da han ble intervjuet etter kampen. Litt seinere møtte han til pressekonferanse, og da hadde tyskeren flere interessante ting å si. 

Fortjente ikke mål i verdensklasse?

– Nesten alt gikk galt, vil jeg si. Starten, midten og slutten. Dette var åpenbart ikke en veldig god fotballkamp. Det var femti prosent på grunn av Newcastle, og femti prosent på grunn av Liverpool. I en situasjon som Newcastle er i, er det helt greit å spille slik og de gjorde det ikke så verst. 

– Ingen av oss skapte noen særlig sjanser, det var en åpen kamp der vi ikke fikk noen rytme i vårt spill, sa Klopp. 

– Vi forsvarte oss godt i bakerste ledd, men ikke på midten, og jeg så ikke så mye pressing offensivt. Dermed måtte man løpe mye i forsvar. Offensivt er vi ikke kreative nok. Vi ga bort et mål som var som en julegave.

– Vi fikk vårt mål, men fordi vi ikke var gode nok i dag, tenkte linjemannen: «man får ikke verdensklasse-mål om man spiller på denne måten», sa Klopp med et smil om munnen, med referanse til det annullerte målet til Moreno.  

– Det andre målet er jeg ikke så opptatt av, la han til om scoringen på overtid.

– Jeg har sett kamper som er verre i livet mitt. Situasjonen var ikke lett, men vi måtte rotere på laget. Noen ganger virker det perfekt, andre ganger ikke. Vi må tenke på om vi gjorde noen feil før kampen, i så fall er det lett å finne feilen, hvis ikke må vi finne en annen grunn.

Irritert av tittelspørsmål

Klopp ble streng med pressen da han fikk spørsmål om han Liverpools tittelsjanser er endret nå.

– Jeg har ikke sagt før at vi er tittelutfordrere, så hvorfor skal jeg forklare nå at vi ikke er det. Det er ikke noe jeg vil snakke om, sa Klopp.

– I dag spilte vi ikke godt. Vi kan ikke ignorere det. Hvis du i profesjonell fotball ikke føler det når du taper, så er noe veldig galt. Vi føler tapet, selv om det var fortjent. Det gjør vondt.

Han fikk også spørsmål om dette er en realitycheck for ham etter de siste kampene.

– Hvorfor skulle det være det? Jeg har ingen problemer med «realiteten», så jeg vet ikke hvorfor jeg skulle trenge en «check», sa Klopp.

– For oss på denne siden av bordet er det viktig å alltid være på midten. Ikke bli gal når du taper, og ikke bli gal når du vinner.

– Hvis man etter noen uker tror alt er perfekt, er man litt gal.

– Jeg er emosjonell under kampene, men ellers er jeg rolig og prøver å analysere situasjonen, la han til. 

Vil jobbe med spillerne han har

Til slutt på pressekonferansen fikk Klopp spørsmål om han vil kjøpe nye spillere over nyttår på grunn av det tette programmet. 
 
– Mine tidligere spillere og folk jeg har jobbet med i Tyskland sender meg meldinger nå, fordi de har pause om to uker. Mens det er pause i Bundesliga spiller vi ti kamper. Jeg trenger ikke fortelle dere hva som er enklest. 
 
– Men jeg visste om dette. Jeg håper ikke vi kjøpe nye spillere bare fordi det ikke er noen vinterpause, for det visste vi fra før. Det er ikke noe marked for sene beslutninger. Jeg vil jobbe med dette laget, om det er greit for dere.