– Mistet godfølelsen som var bygget opp

Engelske aviser beskriver Liverpool-spillerne som «motløse» etter det stygge nederlaget i helga.

Ingen spillere eller managere på Anfield under Liverpools møte med West Ham lørdag var født da londonerne sist slo de røde foran The Kop – i 1963. Samme år holdt Martin Luther King jr. sin berømte «I have a dream»-tale, og The Beatles slapp sitt første album.

– For å gi denne begredelige statistikken et enda større perspektiv: Det var ni år siden noen av spillerne deres hadde scoret på denne banen. Deretter forestill deg scenarioet at West Ham, på overtid, fikk holde ballen komfortabelt i laget, og at seieren var garantert, skriver Dominic King i Daily Mail.

Les også: – Alt var veldig forutsigbart

Liverpool hadde riktignok ballen klart mest totalt sett, men så det sto 0–2 på lystavla da de gikk i garderoben etter første omgang. Manuel Lanzini scoret etter bare tre minutter, mens kaptein Mark Noble bredsidet inn doblingen etter en fatal forsvarsfeil.

Saken fortsetter under.

MØRK DAG: Dejan Lovren var en av mange i rødt som underpresterte på Anfield

Uten Coutinho på Old Trafford

Brendan Rodgers kastet inn Alberto Moreno for Emre Can til andre halvdel, men etter bare sju minutter ble Philippe Coutinho, som først fikk et unødvendig gult kort for munnbruk sekunder før pausen, sitt andre kort og ble sendt i dusjen. Liverpool kom i realiteten aldri nær poeng, og på overtid fastsatte Diafra Sakho sluttresultatet.

– I samme øyeblikk begynte bortefansen å synge at «vi kommer til å vinne ligaen». Så ropte de etter mål nummer fire for å krone en ekstraordinær ettermiddag, og de hyllet manager Slaven Bilic, som hadde vært i bevegelse på sidelinja gjennom hele kampen, fortsetter King.

Coutinho får følgelig ikke spille neste kamp. Og som en ekstra nedtur: Den er mot Manchester United på Old Trafford etter landslagsoppholdet neste helg.

Andy Hunter skriver i The Guardian at dette var et «irriterende og motløst stortap» for Merseyside-laget. Han påpeker også hvor fort det stabile forsvaret mot Stoke, Bournemouth og Arsenal knakk sammen.

Saken fortsetter under.


YDMYKET: Dette var Liverpools styggest hjemmetap i ligaen siden Chelsea i 2005. (Video: TV 2)

– Det ble kronet med det røde kortet. All glede etter en energisk start på sesongen forsvant i takt med deres nyetablerte krefter i forsvaret. West Ham knuste Liverpools mål om å holde nullen for fjerde gang på rad etter bare 148 sekunder, og den viktige seieren deres ble knapt truet etter det.

– Kampen ble vunnet i første omgang

Vondt nok var det for manageren og supporterne å se baklengsstatistikken og den ubeseirede rekken ryke, men Tony Barrett i The Times mener det var enda verre å se hvordan hele laget kapitulerte på eget gress.

– Godfølelsen Rodgers hadde fått, blir ikke nå med inn til september. Kampen ble vunnet i første omgang da Manuel Lanzini og Mark Noble utnyttet tilbakefallet av den defensive svakheten som plaget Liverpool forrige sesong, skriver han.

Før den fjerde serierunden er fullført, ligger Liverpool nå på en foreløpig sjetteplass med sju poeng, like mange som Arsenal. Everton og Tottenham, med henholdsvis fem og tre, er bak. Det samme er Chelsea, som i likhet med de røde tapte hjemme lørdag. Kun Manchester City står med full pott i Premier League så langt.

Neste serierunde er om to uker – fra 12. til 14. september. Liverpools kamp mot Manchester United på Old Trafford spilles lørdag 12. september klokka 18.30.