– Nå er det opp til oss å ta ansvar

Jordan Henderson føler seg trygg på at Liverpools fremtid er mye lysere enn det mange tror når Steven Gerrard forlater klubben. Han tror flere spillere løfter seg for å fylle tomrommet.

– Jeg mener det er noe vi må glede oss til. Jeg føler vi har mange unge talenter med stort potensial. Stevie kommer til å være et stort tap, ikke bare som spiller og leder, men også som person og alt han står for, men da er det opp til laget å heve seg og forhåpentligvis ha en god sesong.

Les også: Henderson om livet etter Gerrard

Det sier visekapteinen, ifølge avisen The Telegraph. Det siste året har Henderson selv tatt ansvar uten Gerrard på banen, og Liverpool klarte seg lenge svært godt med 24-åringen som sjef blant de elleve utvalgte.

Faktisk spilte rødtrøyene ni ligakamper uten tap med Henderson som kaptein i Gerrards fravær – før Manchester United ødela statistikken med seier på Anfield i mars.

Når den vante og lokale hærføreren flytter til USAs vestkant ved sesongslutt, sier Henderson at det er de gjenværende spillernes oppgave å finne ut hvordan Liverpool kan bli et bedre fotballag. Det store potensialet i spillergruppa er det ingen tvil om, men det er noe de må vise frem neste sesong, legger han til.

Les også: Ny langtidskontrakt for Henderson

– Hver gang jeg har vært kaptein, har jeg forsøkt å lede laget som et godt eksempel, og den som er kaptein neste sesong, kommer til å gjøre det samme. Vi har mange som ønsker å bli bedre og gjøre det bra, og vi må begynne allerede neste uke.