– Nå har vi muligheten

Christian Benteke og Roberto Firmino mener Liverpool er gode nok til å vinne på Stamford Bridge.

Chelsea står med bare én seier på sine sju siste kamper i alle turneringer før Liverpool, som onsdag vant sin første kamp under Jürgen Klopp, kommer på besøk. Benteke mener dette er riktig tidspunkt å møte de regjerende mesterne på.

Les også: Statistikk før avspark: Rød trøbbel i London

– Det er fordi de er satt under press. De er nødt til å vinne, og vi er nødt til å vinne. Så det kommer til å bli en god kamp, og forhåpentligvis tar vi med poeng tre poeng tilbake til Liverpool, sier spissen til klubbens nettsider.

Vil sette press på Chelsea

Den hodesterke belgieren scoret sitt tredje ligamål for Liverpool forrige helg, men måtte stå over med en liten kneskade da rødtrøyene avanserte i ligacupen onsdag kveld. Nå er 24-åringen tilbake i kamptroppen.

Saken fortsetter under.

Liverpool, med Klopps krevende filosofi, er i stand til å utfordre José Mourinhos mannskap både med og uten ballen, tror Benteke, som ikke legger skjul på at det særlig er slike kamper som fristet ham til Merseyside i sommer.

– Med den spillestilen vi har nå, med det høye presset, har vi muligheten til å legge trykk på dem. Så får vi bare se hva som skjer. Dette er grunnen til at jeg skrev under for Liverpool, for å kunne spille i store oppgjør mot storlag. Alle ønsker å gjøre det bra, sier han.

– Vi må bare spille slik vi har gjort, ved å presse og få tak i ballen så fort som mulig. Det er første gang, spesielt under Mourinho, man ser at Chelsea har slitt og tapt så mange kamper. De har hatt en dårlig periode, og forhåpentligvis har de det på lørdag, slik at vi kan vinne.

Fansen vil se Firmino fra start

Da måljegeren satt på tribunen under møtet med Bournemouth, var det en annen nykommer som viste seg for Anfield-publikumet. Firmino, som har vært plaget med en ryggskade, startet for første gang siden september og skapte flest sjanser på banen.

Saken fortsetter under.

Oppvisningen gir mange grunn til å tro at han får starte mot Chelsea i dag, og Liverpool.no’s lesere er klare i sin sak: Hele 97,6 prosent av drøyt fem tusen stemmer mener brassen bør være i elleveren på Stamford Bridge.

– Godt forberedt

Selv sier Firmino at han er veldig glad for å ha fått nesten 90 minutter på banen onsdag, og han forventer at utviklingen fortsetter «med hjelp av lagkompisene». Nå øyner han muligheten til å få spille på «brua».

Les også: Tre kjappe før Chelsea-kampen

– Jeg håper det, men manageren har siste ord. Jeg er godt forberedt på hva som enn vil skje, for å være ærlig. Jeg håper det blir en bra kamp. Vi vet alle at Chelsea har et bra lag, de har gode spillere, og de er mestere, sier han til Liverpoolfc.com.

– Men på den annen side har også vi et godt lag med bra spillere, og forhåpentligvis klaffer tingene for oss, og vi tar seieren. Det er det vi ønsker. Alle vet at seiere gir god energi i laget, legger Firmino til.

Avspark er klokka 13.45 norsk tid.