- Nå vil jeg score på Anfield

I forrige ligarunde fant Fabio Borini endelig veien til målet igjen for de røde. Smakebiten gjør at den italienske spissen har enda mer lyst på en fulltreffer foran The Kop og egne supportere.

– Et hjemmemål er det neste jeg prøver å score, fastslår 23-åringen overfor klubbens nettsider når han ser tilbake på ledermålet mot Aston Villa på bortebane forrige helg.

Etter litt over en halv omgang i Birmingham stod angriperen våken og målkåt på bakre stolpe da Jordan Henderson slo et praktfullt innlegg fra høyresiden. Borini takket for pasningen med å sette inn sesongens første Liverpool-mål, i det som etter hvert endte med tre poeng. 

Les også: – Fått spille mer enn forventet

– Det betød mye for meg fordi jeg har ventet på den scoringen i lang tid. Det var veldig morsomt å få målet, og seieren gjorde det hele enda bedre, forteller han.

Jubelscenene i etterkant viste en svært fornøyd og lettet Borini, som ikke har scoret for Liverpool siden han satte ballen i nettet mot Newcastle på St. James’ Park for snart to år siden. Selv beskriver han det som en bombe av forskjellige følelser.

– Veldig deilig

– Det kom mange følelser på en gang. Vanligvis sier vi at det er en ubeskrivelig følelse fordi det er altfor mange ting som skjer på innsiden. Lettelse er én av dem. Lidenskap, utholdenhet, hard jobbing. Alt på en gang, i løpet av ett sekund. Det er grunnen til at jeg elsker å score mål, for man får alle disse følelsene på en gang. Det er veldig deilig.


ENDELIG: Borini setter inn sitt første mål for sesongen. (Video: TV 2)

Spissen så lenge ut til å bli skiftet ut i sommervinduet i fjor. Sunderland, som lånte ham hele forrige sesong, var i utgangspunktet enig med de helrøde om en overgangssum på 14 millioner pund – med Borini bet seg fast i nordvest. Heller ikke Queens Park Rangers klarte å lokke spissen med seg vekk fra Liverpool.

Vil feire med fansen

Det så imidlertid ikke ut til å være noen ledig plasser for Borini da sesongen ble satt i gang. Men etter Daniel Sturridges skade i begynnelsen av september, kom han gradvis mer inn i lyset. Og etter noen sporadiske innhopp, fikk han sin andre start på rad i bortekampen mot Aston Villa. Nå håper han på mer spilletid foran The Kop – og han jakter på sin første Anfield-scoring siden han nettet mot Gomel i 2012.

– Jeg har nok ikke vært involvert like mye på hjemmebane som borte, for alle kampene jeg har startet i ligaen denne sesongen, har vært på bortebane. Men det ville vært godt å score foran våre supportere fordi da kan jeg feire sammen med dem, sier han.

– Ønsker mer

Sesongen sett under ett har likevel bydd på mer spilletid enn folk flest hadde forventet, tror spilleren selv. Borini forteller at han elsker å spille og kjempe for laget, og at han ville prøvd å gjøre det samme «selv om han hadde manglet en fot».

– Det er godt å være involvert Jeg liker å spille, og jeg kan hjelpe laget med mål, innsats og hardt arbeid. Det er moro. Når man er ute av laget i lang tid, og man får litt spilletid, får man en smakebit og ønsker å være involvert i hver kamp. Det er det som gir meg lidenskapen; man får litt, og man ønsker mer. Jeg er en spiller som alltid ønsker å spille, selv om jeg bare hadde hatt én fot!