«Ny ryggrad og mer stål»

Les hvordan engelske kommentatorer omtaler «nye» Liverpool etter mandagens seier mot Bournemouth.

Uten å overbevise tok Liverpool en veldig viktig 1-0-seier mot Bournemouth i sesongens andre kamp, og har dermed full pott på de første to rundene av Premier League.

De fleste ekspertene ser ut til å være enig i at Liverpool har mye å gå på, men at de nå endelig har fått satt det defensive spillet. 

Får testet seg mot Arsenal

– Problemet sist sesong, på lik linje med mangelen på mål, var at det ble sluppet inn for mye. Nå har de holdt nullen to kamper på rad. Noen ganger kan man holde målet reint, men fordi keeperen har gjort fantastiske redninger eller at man har vært heldig, men nå har de ikke gitt bort noen sjanser på to kamper, sier Liverpools tidligere forsvarsbauta Jamie Carragher til Monday Night Football på Sky

– Det er noe å bygge videre på. Målene vil garantert komme, etter hvert som spillerne kommer i bedre for og blir sterkere. Men lakmustesten vil komme borte mot Arsenal neste uke, spesielt i forhold til hva som skjedde der sist sesong, sier Carragher, og viser til 4-1-tapet på Emirates tidlig i april.

– Det vil være testen for de fire bak, men kommer de gjennom det, vil det gi dem selvtillit på at de er bedre organisert, og det kan være en massiv hjelp, sier Carragher.

- Langt fra overbevisende

KNIPSET I VEI: Liverpools eiere med styreformann Tom Werner og eier John W. Henry var på første hjemmekamp. Henrys kone Linda Pizzuti fikk i hvert fall med seg noen minner hjem.

Liverpool Echos James Pearce legger fokus på at Benteke har startet tilbakebetalingen på sin store overgangssum, foran eierne fra Boston, som så kampen fra tribunen.

– Det var langt fra overbevisende fra Brendan Rodgers lag, men akkurat som de gjorde mot Stoke for seks dager siden fikk de skrapet sammen en seier.

At John W. Henry helst vil ha Champions League-fotball på Anfield til åpningen av nye Main Stand i starten av 2016/2017-sesongen er det liten tvil om.

– Det er ingen overraskelse med så mange nye ansikter på banen at det ikke flyter så bra for Rodgers menn, skriver Pearce, men legger til at til forskjell fra forrige sesong, så har de et mye bedre  ryggrad i laget.

– 80 millioners kjøpene til Rodgers har ikke bare gitt mer kvalitet, men også kjærkomment stål, skriver han, og minner om at man i fjor ikke fikk to seiere på rad før i oktober.

Pearce ser imidlertid flere problemer i angrepsspillet. Og påpeker at man ofte ga bort ballen med dårlig pasningsspill, at angrepsspillet ikke klikker veldig godt, og at man fortsatt har litt problemer i forhold til å få nok ut av Benteke.

– Benteke vant sine dueller i lufta, men altfor ofte var det ingen som løp rundt ham for å ta imot stussene. Belgieren har blitt sulteforet på sjanser, men når det første kvalitetspasningen inn i feltet kom i det 26. minutt gjorde han ingen feil, skriver Pearce.

Benteke er en løkke rund Rodgers hals

Tony Barrett i The Times, drar linjene tilbake til da Christian Benteke ble kjøpt og flere, blant annet hans tidligere manager Tim Sherwood, ikke kunne forstå hvordan Liverpool skulle få det beste ut av kraftspissen.

– Liverpool viste tegn på hvordan de kan få det beste ut av det nest dyreste kjøpet i klubbens historie, skriver Barrett, om mannen som kostet 32,5 millioner pund.

– Rodgers kunne sett på andre alternativer, spillere som ville koste mindre, og gitt seg selv mindre press, men Liverpool-manageren tviholdt på at Benteke var den eneste han ønsket og fikk støtte for kjøpet. Med den støtten han fikk, måtte Rodgers sørge for at det dyreste kjøpet i hans karriere ikke ble en løkke rundt halsen hans.

– Senarioet er ganske enkelt - hvis Benteke feiler vil taue stramme seg, med suksess er sjansen der for at det forsvinner helt, skriver Barrett.

– 4-1-4-1-formasjonen som Rodgers har favorisert etter at Benteke kom, har ett mål: Å sørge for at Liverpool både har nok bredde for å gi 24-åringen de innleggene han blomstrer under, uten å redusere antallet som støtter ham i sentrale posisjoner, skriver Times-journalisten.

Han mener man i perioder fikk se dette når Liverpool hadde ballen mest.

- Om det var lange baller til den ruvende spissen, eller et hælspark til Philippe Coutinho, uansett, Benteke ble vanskeligere og vanskeligere å håndtere, skriver han.

Stygg seier - slår å tape stygt

Chris Bascombe i The Telegraph fokuserer i sin kommentar på «hvordan Benteke har forandret Liverpool på bare to kamper». 

Bascombe mener Liverpool i den mest frustrerende perioden sist sesong var håpløse foran mål, og ikke hadde noen på topp som kunne forvandle dårlige kamper inn i «rufsete seiere».

– To kamper inn i denne sesongen, vinner Liverpool stygt, men det slår å tape og spille uavgjort enda styggere, slik de gjorde for noen måneder siden, skriver han.

- Rodgers mener Benteke vil tilføre mer enn bare mål, og bemerker at belgierens fysiske tilstedeværelse gjør Liverpool til en mer robust enhet enn før, skriver han.

- Dette var mer som Liverpool under mer suksessfulle tidene med Gerard Houllier og Rafael Benítez, de var sta istedenfor sjarmerende. Liverpool ser bedre ut fordi de er tøffere å slå, til forskjell fra for et år siden har de en målscorer til å gjemme bort manglene.

Bascombe mener også Liverpool nå endelig har truffet med et godt backkjøp.

- Millionene som er sløst bort på backer i Liverpool ville fått alle Anfield-regnskapsførere til å gråte. De kan sove bedre etter Clynes tidlige opptredener, skriver han.

LES OGSÅ: Rodgers: Benteke gir oss en ny dimensjon