– Seier vil gjøre mye med troen på topp fire

Kolo Touré tror Liverpool-stallen er god nok til å demme opp for de suspenderte spillerne, og 34-åringen mener laget har lært fra feilene som ble gjort da de snublet i forrige serierunde.

– Jeg vil ikke si at dette er en kamp vi vinne, for vi har noen avgjørende kamper som venter, men det kommer til å være et skikkelig viktig oppgjør. Dersom vi vinner, vil det helt klart gjøre mye med troen vi har på å komme inn i topp fire, sier Touré til klubbens nettsider.

Arsenal, som står på motsatt banehalvdel klokka 13.45 i ettermiddag, har vunnet alle sine seks siste ligakamper. De ligger seks poeng foran Liverpool etter 30 ligarunder, og hvis de helrøde taper på Emirates, kan de faktisk være nummer sju når helga er over.

Les også: I storform før møtet med Liverpool

Både Southampton og Tottenham ligger nemlig bare poenget bak Brendan Rodgers’ mannskap før runden. Southampton gjester Merseyside og Everton etter kampslutt i hovedstaden, mens Tottenham reiser til Burnley i morgen.

Touré, med en rik fortid i Arsenal, tror imidlertid ikke at Liverpool kommer til å gjøre de samme feilene som ble gjort da Manchester United påførte dem årets første ligatap før landslagsoppholdet.

Saken fortsetter under.


RIVALENE VANT: Liverpool måtte smertelig erfare nytt nederlag i nordvestderbyet. (Video: TV 2)

– Det var vanskelig mot Manchester United, og vi startet ikke kampen bra. United fikk oss til å måtte jobbe hardt. Det var en vrien dag, men vi lærer fra det og fokuserer på de resterende kampene, forteller han.

Nå venter sesonginnspurten, og allerede i løpet av ei uke kan mye avgjøres. Etter møtet med Arsenal står omkampen i FA-cupkvartfinalen, borte mot Blackburn, og hjemmemøtet med Newcastle på programmet.

Veteranen beskriver spillergruppa som «helt avslappet» før den viktige uka. Og det mener han til tross for at både Steven Gerrard og Martin Skrtel må se alle de tre neste kampene fra tribunen på grunn av karantene.

Oversikt: Skader og suspensjoner

– Begge er veldig viktige for oss. De har vært utrolige, og det er alltid vanskelig når man må klare seg uten sånne spillere, men vi har spillere på benken som jobber hardt hver dag og bare venter på muligheten til å spille. Gjennom en sesong kan man ikke være avhengige av noen få stykker.

Touré trekker frem Emre Can som et eksempel på en spiller som har begynt å skinne etter en tilværelse på benken. Tyskeren ble byttet inn for nettopp Touré i bortekampen mot Burnley 2. juledag, og han har siden vært fast inventar.

– Det er det som er styrken vår. Vi har mange unge spillere som kan komme inn, håndtere presset og jobbe skikkelig hardt for å styrke laget, legger Touré til.