- Semifinaletapet ga oss en knekk

Kaptein Steven Gerrard mener at semifinaletapet for Aston Villa ga Liverpool-troppen en psykisk knekk, som han tror var den direkte årsaken til de svake kampene mot West Bromwich og Hull.

Liverpools seier over QPR i går var deres første etter semifinaletapet for Villa.

- Alle ønsket desperat å belønne fansen med en cupfinale. Jeg antar vi har vært litt preget av semifinaletapet i de to siste kampene. Vi har slitt med å komme oss over det tilbakeslaget, innrømmer Gerrard til Liverpoolfc.com.

- Manageren har gjort det klart at han ønsker en så sterk avslutning på sesongen som mulig, så vi vil forsøke å vinne våre tre gjenværende kamper og legge press på lagene foran oss.

- Skuffelsen etter tapet på Wembley var stor, men når du spiller for en stor klubb må du komme over slikt, komme deg videre og se fremover. Forhåpentligvis kan dette laget kjempe om alle tilgjengelige trofeer neste sesong.

Liverpool-kapteinen gjorde noe så uvanlig som å bomme på straffespark i går, og fortalte etter kampen at han ombestemte seg hvor han skulle sette ballen i tilløpet. Det angrer han på. Nå forklarer han grundigere hva som skjedde.

- Det var et dårlig straffespark, og jeg er veldig skuffet over hvordan jeg løste oppgaven.

- Jeg ombestemte meg som tidligere nevnt i tilløpet, og det er noe du aldri skal gjøre som straffeskytter. Jeg tar det hele og fulle ansvaret for det, men det var hyggelig at jeg klarte å gjøre det godt igjen ved å hjelpe laget til tre poeng. Det var veldig stort for oss.

34-åringen sliter med å finne årsaken til at han ombestemte seg i tilløpet.

- Kanskje var det kampen, følelsene, at jeg var desperat etter å score... Jeg vet ikke. Men når du tar et straffespark, kan du ikke ombestemme deg.

- Jeg holdt et øye på Rob Green så lenge som jeg kunne, og jeg følte at han var i ferd med å gå til høyre, altså til venstre for meg, noe som fikk meg til å ombestemme meg. Jeg skulle ha stolt på at jeg kunne score selv om han gikk riktig vei.

- Jeg er veldig skuffet over straffesparket, men henrykt over headingen, og at alle kunne dra hjem glade fordi vi tok de tre poengene.

(Video med tillatelse av TV2)