- Simon ser ut som en annerledes keeper

Liverpools sisteskanse Simon Mignolet nyter nå godt av både å ha fått en pause og at laget som helhet forsvarer seg bedre. Slik oppsummerer Brendan Rodgers oppsvinget i form til Mignolet.

- Jeg tror at Simon nå nyter godt av fordelen av å ha fått en liten pause, reflekterer Brendan Rodgers over det faktum at Simon Mignolet de siste ukene har vist en markant formstigning etter en problematisk første del av sesongen.

- Simon ser ut som en annerledes keeper. Det er vanskelig når du forbereder deg til og spiller kamper hele tiden, og det kan medføre at du ikke får sjansen til å se tilbake på dine prestasjoner.

- Med en gang du tar en spiller ut av laget i dag da har du vraket ham, men det er ikke bestandig tilfellet. Simon var ute av laget for at han skulle kunne ta et skritt tilbake, analysere sitt spill, for å se på områder han kunne bli bedre på og klarne hjernen. Han visste at han ville få sjansen igjen senere.

- Når han kom tilbake på laget har han fått vist hvorfor vi hentet ham hit. Han er en vidunderlig keeper på streken. Han begynner nå å bli mer aggressiv med sitt arbeid i feltet.

- Trolig grubler han nå mindre enn før, han gjør hva som kommer naturlig for ham, det å være en keeper i toppklasse. Jeg har glad på hans vegne da han er en som arbeider veldig hardt med sin fotball.

- Vi har vist stor motstandskraft, fortsetter Brendan om den fremgangen som har vært defensivt. - Vi ønsker hele tiden å være vanskelige å spille mot, fra et defensivt synspunkt, for så å skape sjanser og score mål når vi har ballen. Jeg synes det defensive arbeidet som vi har gjort som et lag har vært veldig, veldig bra.

- Det har vært en nøkkel for oss over de siste 16 eller 17 kampene hvor vi har hatt en rad med gode resultater. Det er veldig viktig at du kan forsvare deg som et lag. Det er imponerende den viljen og innsatsen som spillerne har vist. Det gjelder også den taktiske organiseringen, det har vært veldig oppmuntrende.