– Spiller veldig annerledes enn andre når de mister ballen

Ronald Koeman må klare seg uten sin kaptein onsdag kveld, og snakker om utfordringen han møter mot Liverpool.

Ronald Koeman understreket på sin pressekonferanse før kampen mot Liverpool at han tar ligacupen veldig seriøst denne sesongen.

– Det er en veldig viktig kamp. For Southampton er det to muligheter til å vinne en tittel. Det er Fa-cupen og det er ligacupen, for vi vinner ikke Premier League, slo Koeman fast.

Sist klubben vant en stor tittel, var da de vant FA-cupen i 1976. Kun en gang har klubben nådd finalen i ligacupen, det var i 1979. Liverpool har på sin side vinnet ligacupen åtte ganger, sist gang i 2012. 

– Vi ønsker å komme til semifinalen og den beste måten å få tilbake selvtilliten på etter to tap på rad er å vinne, sier Koeman etter tapene for Stoke og Manchester City.

LES OGSÅ: Disse kan vinneren møte i semi-finalen

I forsøket på å slå Liverpool onsdag kveld klokka 20.45, må nederlenderen klare seg uten sin kaptein José Fonte.

Fonte fikk et kutt i kneet i lagets 3-1-tap for Manchester City i helgen, og ble da erstattet av Steven Caulker. 

Må omgå presset

Kampen mot Liverpool er utsolgt på St.Mary's.

– Vi spiller mot en av de største klubbene i verden. Liverpool gjør det bra med en ny manager, som gir mye energi til laget. Det er en god utfordring og vi spiller hjemme. Vi vet at Liverpool liker å presse, men hvis du slår presset har du mange alternativer og muligheter.

Koeman fikk også spørsmål om han tror Klopp er en mann som kan få Liverpool tilbake i toppen, og hvor stor beundring han har for det tyskeren har fått til.

– Jeg tror ikke beundring er et godt ord. Jeg tror respekt er det beste ordet. Han hadde en veldig god periode i Dortmund, er en erfaren trener og har fått sjansen i Liverpool. Det ser positivt ut, men fotball kan endre seg. Hvis jeg beundrer trenere er det enda mer erfarne trenere.

Ikke redd

Han ble også spurt om hvorfor han tror Liverpool er bedre borte nå, enn på Anfield.

– Liverpool har de raske overgangene når de vinner ballen. Når de taper ballen spiller de et litt annerledes system enn de fleste lag, med en spiss og to spisser bak den fremre spissen.

– Det gjør det vanskelig å ha en god defensiv organisasjon. Jeg er ikke redd. Jeg forbereder alltid laget på hva vi kan gjøre og hvordan vi kan omgå presset, og da kan vi skape sjanser. Men vi spilte dårlig sist helg og må forbedre oss hvis ikke er de farlige, sa den tidligere Barcelona-spilleren.

– Klopp har kommet med mye energi og glød til Liverpool. Det er vanskeligere å slå dem nå. De spiller offensivt og prøver å spille med høyt press. Vi har erfaringen fra en måned siden mot dem. Jeg mener Liverpool er sterke, men det er Southampton også. Det vet de også. Det er ikke så stor forskjell på lagene, og detaljene vil være avgjørende, sier han i et utdypende intervju med Southamptons hjemmesider.  

Spesielt for Sammy Lee

Koeman har tidligere gode erfaringer med å møte Liverpool, som manager for Benfica i 2006.

– Jeg husker da jeg var manager for Benfica og vi vant den andre kampen 2-0 på Anfield, var publikum utrolige og sang «You'll never walk alone» selv da de ble slått ut av Champions League. De har fanatiske supportere, sier Southampton-manageren.

Ved siden av Koeman på benken sitter den tidligere Liverpool spilleren og treneren Sammy Lee. Og også mannen med 295 kamper for Liverpool ble tema på pressekonferansen.

– Det er en spesiell dag for ham, han har mange venner i Liverpool, han er fra Liverpool og spilte for Liverpool, men han er så involvert i Southampton at han klarer å holde de følelse utenfor dette, sa Koeman. 

LES OGSÅ: Husker du disse tidligere kvartfinalene i ligacupen?