– Spiller vi bedre, kan vi løpe mindre

Liverpool-spillerne jobber hardt og fokuserer på å bli bedre med ballen i laget, sier James Milner.

Det er ingen hemmelighet at Jürgen Klopp foretrekker lag med enorm løps- og arbeidskapasitet, og etter ansettelsen responderte de røde umiddelbart ved å sprenge sesongrekordene for antall kilometer og spurter lagt ned i én kamp.

Men med ballen i laget har angrepsspillet til Liverpool ikke skremt mange denne sesongen. Klopp påpekte etter Tottenham-kampen at spillerne virket stresset og var unøyaktige da de drev fremover, noe statistikken bekreftet med en treffsikkerhet på under 70 prosent på motstanderens halvdel.

– Vet det vil ta tid

Mye av det samme gjentok seg mot Southampton på Anfield i går. Der dominerte Liverpool riktignok ballbesittelsen, men laget traff bare på 62,3 prosent av pasningene over midtbanen.

Saken fortsetter under.


UAVGJORT IGJEN: En kjempeheading foran The Kop var ikke nok til seier. (Video: TV 2)

– Vi jobber hardt for å klare det manageren vil at vi skal gjøre. Det vil ta tid, og vi vet det, sier James Milner, som har vært Liverpools kaptein i Jordan Hendersons fravær, til lokalavisen Liverpool Echo.

Bare to avslutninger på mål

Fremover på banen tok det 77 minutter før byllen sprakk. Det var Milner som slo innlegget Christian Benteke, som kom inn etter første omgang, stanget i krysset foran The Kop, men kjempescoringen var bare én av totalt to avslutninger på mål i løpet av kampen.

Dermed kunne Southampton hente med seg ett poeng etter Sadio Manés utlikning, og resultatet betyr at Liverpool nå står med åtte uavgjortresultater på sine ni siste kamper. Klopp venter fortsatt på sin første seier som rød sjef.

Les også: Avisrunden: «Samme gamle leksa»

– Det er skuffende, men vi må bare fortsette å jobbe slik han ønsker. Jo lenger vi er sammen, desto bedre blir samarbeidet. Selv har ikke jeg heller vært her lenge. Dette tar tid, og vi ønsker også en seiersrekke med en gang, ikke bare fansen, sier Milner.

Løp enda mer mot Saints

Samtidig var Liverpool trofaste med Klopps budskap om å alltid løpe «ti meter ekstra». For etter å ha løpt nesten én mil mer mot Tottenham enn de gjorde i Merseyside-derbyet to uker tidligere, økte laget sesongrekorden til 117,8 kilometer mot Southampton, ifølge Sky Sports.

Saken fortsetter under.

NY LØPSREKORD: Emre Can og Lucas bidro til at Liverpool la 117,8 kilometer bak seg i går.

Milner forteller at den intense spillestilen ikke nødvendigvis må bety flere meter. I stedet jobber Klopp og spillerne med å finne løsninger på hvordan ting skal klaffe når de har ballen i laget.

– Spiller vi bedre med ballen, kan vi løpe mindre. (…) I perioder, når vi befinner oss på den øverste tredelen av banen, leter vi umiddelbart etter den riktige pasningen, forklarer han.

– Vi er ikke der ennå

Hvis de røde klarer å holde på ballen i mesteparten av kampene, er tålmodighet på motstanderens banehalvdel suksessoppskriften, mener visekapteinen.

– Supporterne ønsker at vi skal inn i boksen, men noen ganger er en enkel pasning den riktige løsningen for å bygge opp et press, sier Milner, som legger til at de tunge og mange løpene bakover følgelig blir færre.

– Det er dit vi ønsker å komme, men vi er ikke helt der ennå, konkluderer han.

Milner har spilt samtlige ligakamper så langt denne sesongen. I går pådro han seg for øvrig sitt femte gule kort, noe som betyr at han må stå over ligacupkampen mot Bournemouth onsdag kveld.