- Spillerne må ta ansvar

Førstelagstrener Gary McAllister oppfordrer Liverpools spillere til å være modige og ta ansvar etter en periode med svake resultater.

Det er over en måned siden Liverpool sist vant en fotballkamp, og tilskuerne på Anfield ga klart uttrykk for sin frustrasjon etter at sluttsignalet lød mot Norwich på søndag. Nå skal de røde forsøke å ta sin første seier på seks kamper, når Carlisle gjester Anfield i kveld.

- Spillerne må bare heve seg over kritikken. Vi er her for å hjelpe dem med det, og forhåpentligvis klarer vi det, uttaler McAllister til Liverpool Echo.

- Jeg har selv spilt foran frustrerte fans når ting ikke har gått bra, og det er da du setter frem brystkassa og er modig. Det er ikke modig å meie ned motspillere. Det handler om å ta ansvar og tørre bruke ballen selv om du er tett markert. Vi har gode nok kvaliteter her til å klare det. Jeg frykter ikke at vi ikke skal klare å rette på dette.

- Vi trenger spillere på midtbanen som tar ansvar med ballen i beina og får spillet til å flyte. Jeg ser mot Philippe Coutinho, Lucas og James Milner. De er ikke redde for å ta ansvar med ballen. De vil fortsette å styre spillet for å få ting til å skje.

Liker at publikum er kravstore

McAllister er egentlig bare glad for at publikum ytrer sin misnøye når de mener at spillet og resultatene ikke er bra nok.

- Jeg blir imponert når publikum tar ansvar på denne måten. Mister vi den faktoren fra dem, blir svake resultater akseptert, og det er ikke riktig.

- Det vil ikke skje her. Laget vil bli drevet fremover gjennom frustrasjonen til supporterne. Det er drivkraften bak spillerne, og spillerne må begynne å prestere.

- Vi må konkurrere på aller høyeste nivå. Det er der jeg ser Liverpool. Jeg assosierer Liverpool kun med å vinne ting.

- Jeg så kvalitetene i troppen da jeg kom hit, og jeg trodde vi kunne oppnå noe her. Vinner vi en kamp igjen, vil vi begynne å samle selvtillit, og spillerne vil tenke at dette kan vi klare. Det er hva vi må forsøke å gjøre. Spillerne må se seg om i garderoben, og tenke at her er det mye kvalitet. Benken i helgen var sterk, så vi har spillerne til å vinne kamper.

Har nok ledertyper

Laget må imidlertid klare seg uten sin kaptein, Jordan Henderson, i to måneder. Midtbanespilleren har brukket et ben i foten, og er blitt operert.

- Jeg mener vi har nok ledertyper. Det er ulike måter å lede på. Du har typene som knytter neven, og typene som bruker stemmen. Vi har en blanding her.

- Noen ganger ser du bare til de britiske spillerne, men også utlendingene kan lede gruppen på ulike måter. Noen tar ansvar når de får ballen, og forsøker å få ting til å skje.