- Sterling trenger å bli beskyttet

Sol Campbell er redd pressen skal ødelegge Raheem Sterling, og ber spillernes fagforening ta vare på unggutten.

Den tidligere Tottenham-, Arsenal- og England-stopperen Sol Campbell (40) har begynt en karriere innenfor politikken etter at han la fotballskoene på hylla.

Men mannen som nå hinter om at han skal stille som ordførerkandidat i London for The Tories, er også veldig opptatt av hvordan man behandler unge talenter i media i Storbritannia.

- Våkn opp!

I forbindelse med et intervju han gjorde med The Guardian, slår han spesielt hardt ned på behandlingen 20 år gamle Raheem Sterling har fått i media de siste ukene.

Unggutten har fått gjennomgå i tabloidene etter at han først snakket om kontraktssituasjonen på Anfield i et BBC-intervju, og seinere ble det publisert bilder av at han inhalerte lystgass.

Campbell mener nå spillernes egen fagforening, Professional Footballers' Association (PFA), må ta ansvar  og hjelpe Sterling gjennom den tøffe perioden han vil få framover.

Campbell minner om at Sterling både skal forsøke å vokse opp og utvikle seg, samtidig som han konstant er i medias søkelys. Og Campbell mener Sterling får det ekstra hardt fordi han er mørkhudet.

- Han er en av de største talentene i England. Ikke ødelegg ham. Wayne Rooney gjorde mange ting, han fikk noe pes, men det ble nesten oversett. “å du har vært en slem gutt, la oss overse det igjen”. Raheem Sterling er en av de mest talentfulle spillerne som har kommet fra dette landet. Våkn opp. PFA, våkn opp. Pressen, våkn opp og beskytt denne gutten, uttaler Campbell til The Guardian.

- Ja han er ung. Ja, ting vil skje, og betal ham pengene for han er verdt det, sier Campbell.

Sterling slapp unna med en muntlig reprimande etter lystgass-episoden, siden han verken brøt lovverket eller overtrådte noen av klubbens regler.

Bryr seg ikke om kritikken

Sterling har den siste tiden opplevd tilrop fra tribunene om at han er grådig, etter at han takket nei til en ny langtidskontrakt verdt £100,000 i uken. Men han sier han ikke bryr seg om kritikken.

- Alle har en mening om meg for øyeblikket, men jeg er bare en gutt som elsker å spille fotball, og som prøver å bli bedre hver dag. Jeg ønsker å bli så god som mulig, uttalte Sterling til Liverpool Echo.

- Kritikken går bare inn det ene øret og ut det andre. Jeg leser heller ikke det som skrives om meg. For meg handler det kun om fotball. Jeg er genuint opptatt av å gjøre mitt beste for denne fotballklubben, la han til.