- Steven fikk et godt tilbud

Daglig leder Ian Ayre sier at Steven Gerrard fikk et godt kontraktstilbud av Liverpool FC, men spilletid ble avgjørende for scouseren. Ayre utelukker ikke at man får se Gerrard i Liverpool-drakta på lån.

- Vi ga Steven et godt kontraktstilbud i håp om at han skulle bli værende hos oss. Jeg tror han har vært veldig åpen i media, hvor han har sagt at det ikke handlet om kontrakten eller penger, akkurat som du vil forvente av Steven, sier Ayre til John Keith i Citytalk.

- Vi hadde en dialog med Steven og hans representanter over tid. Det fine med Steven er at han hele tiden har hatt flotte mennesker rundt seg, og prosessen har vært veldig ryddig og profesjonell, til tross for hva som har vært sagt.

- Som Liverpool-fan vil det aldri være en god dag som Steven kan forlate klubben på. Men dagen måtte komme, selv om ingen er glade for det.

- Når du går gjennom en slik prosess mot slutten av en spillers karriere, er den veldig annerledes enn når spilleren er midt i karrieren eller i begynnelsen av karrieren. Vi hadde en lignende prosess med Jamie Carragher for et par år siden.

- Til slutt handlet det egentlig ikke om hva Liverpool FC ønsket, men hva Steven Gerrard ønsket. Han tok til syvende og sist avgjørelsen selv.

- La oss si at vi hadde tilbudt ham det samme i sommer, og at han hadde signert avtalen. Jeg tror likevel vi ville ha havnet i samme situasjon i dag. Akkurat som enhver spiller som plutselig ikke spiller hver uke, begynner han å undre seg på om dette er det riktige stedet for meg nå.

- Steven ville kanskje ha signert kontrakten i sommer, men vi ville likevel sittet i samme posisjon nå. Det har vi sett før med spillere i den alderen. Jeg har opplevd spillere i den alderen komme til meg å si at jeg føler ikke for dette lenger. Hvem vet hva som ville ha skjedd? Jeg mener at Steven gjorde det helt klart i forrige uke at det å ikke spille fast ikke appellerer til ham.

- Så det faktum at han ville ha signert kontrakten i sommer utgjør ingen forskjell. Hans poeng var at etter å ha spilt fast hver eneste uke, ønsket han ikke å avslutte karrieren som en spiller som fikk spille nå og da.

- Han ønsker å avslutte karrieren på topp, og det er jeg sikker på at han vil gjøre.

- Jeg har sagt til Steven og hans representanter at vi anser Steven som en del av familien, og det samme har Brendan og eierne sagt. Det faktum at han forlater oss etter denne sesongen betyr ikke at vi aldri vil få se ham i Liverpool mer.

- Det betyr at vi ikke kjenner detaljene, men vi vil holde dialogen med ham, og håper å se ham tilbake i klubben på lang sikt. Et lån neste januar er også mulig. Det skjer ofte i MLS, og det noe vi snakket med Steven og hans representanter om.

- En som har så mye av klubbens DNA i kroppen vil ikke miste det med det første.