- Supporterne fortjener å vite hva som skjer

The Times-journalisten Tony Barrett tar et oppgjør med «tause klubber». Han mener Liverpool-fansen nå trenger svar på helt sentrale spørsmål.

Onsdag offentliggjorde Newcastle sin nye manager Steve McClaren. Men måten det ble gjort på har vakt mye irritasjon i britisk presse.

Istedenfor å arrangere en tradisjonell pressekonferanse der alle ville fått stille den ny manageren spørsmål, fikk bare to håndplukkede medier lov å snakke med McClaren. Det har fått Tony Barrett i The Times til å skrive en kommentar om «de tause klubbene», som han mener skaper en rift mellom klubbene på den ene siden og supporterne og media på den andre.

Selv om gårsdagen handlet om Newcastle, mener Barrett, som dekker Merseyside-klubbene for avisen, at det er lignende problemer i både Everton og Liverpool. Han mener at behovet for å kontrollere mediene og ønsket om bare positiv spinn på sakene, er et stadig større problem i klubbenes forhold til supporterne.

- Liverpools supportere fortjener å få vite hva som blir gjort for å gjenopplive klubbens storhet etter en ynkelig sesong, om Brendan Rodgers rolle har blitt forandret etter de siste endringene i trenerstaben, og hvordan Fenway Sports Group (FSG) har planlagt at klubben skal komme tilbake i eliten, skriver Barrett.

Til og med Steven Gerrard uttalte denne uken at han gjerne skulle vist mer om hva som lå bak avgjørelsen om å fjerne Colin Pascoe og Mike Marsh.

Saken fortsetter under bildet av Barrett.

- Finansielt tilhører Premier League-klubbene deres eiere, men spirituelt, tilhører de fansen, spesielt på steder som Newcastle og Merseyside hvor fotballen betyr så mye, fortsetter han.

Liverpool.no har tidligere også omtalt at det «stillheten bare har gitt mer støy» på Anfield etter sesongen, og den usikkerheten det har skapt spesielt blant både supportere. Barrett mener eierne nå må ta steget ut fra bakrommet og inn i rampelyset.

- FSG og alle de andre eierne som skygger unna deres ansvar liker det kanskje ikke, men alle England ledende klubber har en plikt overfor supporterne og den forpliktelsen handler om å være villig til å svare på spørsmål de ønsker å stille, skriver han.