- Supporterne vil ta ham til sitt bryst

Som Liverpool-spiller sto Gary McAllister ofte igjen på treningsfeltet og instruerte ungguttene. Nå er han tilbake som førstelagstrener.

Lørdagen ble en begeistret Gary McAllister ansatt som ny førstelagstrener i Liverpool. Redaktør for Liverpool supporterklubbs medlemsblad The Kopite, Torbjørn Flatin, er sikker på at det er et populært valg blant fansen. 

- Gary McAllister er det populære valget. Jeg tror aldri jeg har hørt noen si et vondt ord om skotten. Liverpools supportere vil ta ham til sitt bryst, som da han kom til Anfield som spiller, om ikke annet for den herlige sangen om han, sier han.

Lykkeønskning fra Gerrard og Carra

Nyheten ser også ut til å begeistre de tidligere Liverpool-heltene Jamie Carragher og Steven Gerrard, som spilte sammen med McAllister. 

I et intervju med Skysports tidligere i uka sa Steven Gerrard dette om sin gamle lagkamerat Gary McAllister. 
 
- Jeg er skuffet over å se Colin Pascoe og Mike Marsh slutte, men forhåpentligvis kommer Gary McAllister inn, sa Gerrard, som også postet et bilde av seg selv sammen med «Gary Mc» på instagram, der han ønsket ham lykke til.
 
 

Had a couple on this pic but could not of been in better company . Good luck to Gary Mc on his new role at LFC #topfella

Et bilde publisert av Steven Gerrard (@stevengerrard)

 
Også Jamie Carragher ønsket McAllister lykke til på instagram.  
 

Congratulations to Gary McAllister on his new role with Liverpool Fc.

Et bilde publisert av Jamie Carragher (@23_carra)


Sto igjen og instruerte unggutter

- Jeg var skeptisk da Gérard Houllier hentet 35-åringen til Liverpool i 2000, tilsynelatende på god tur nedover i hva som hadde vært en utmerket karriere som slepen og intelligent midtbanespiller, og med ekspertise på dødballer.

- Hvis en gransker hans to år som spiller på Anfield vil en nok også finne at det først og fremst var én måned hvor han storspilte, og scoret sju mål fra midten av april til midten av mai 2001, men hvem bryr seg vel om det? Han var fantastisk i de kampene som bidro til at Liverpool vant tre cuper og kvalifiserte seg til Champions League, sier Flatin. 



Saken fortsetter under bildet.

- Harry Redknapp uttalte en gang at Gary var en «proper footballer», en skikkelig fotballspiller, og jeg tror veldig mange forstår hva han mener.



Etter fotballkarrieren ble McAllister Coventry-manager i 2002, to år seinere trakk han seg da hans kone ble kreftsyk.Han ble igjen manager i Leeds i 2008. Han har også vært trener i Middlesbrough, før han ble Gerard Houlliers assistent i Aston Villa, hvor han var til 2011.

- Du danner deg ofte et bilde av en spiller og hvordan han vil passe som manager. I mine øyne var det aldri noen som passet bedre som en kommende manager enn Gary McAllister. Både måten han spilte fotball på, men også innstillingen hvor han nesten bestandig var en av dem som sto igjen etter treningene. Ofte med noen unggutter som han instruerte og hadde øvelser med. Hvorfor det aldri har fungert med ham som manager er en gåte for meg, sier Flatin.

LES OGSÅ: - Jeg er begeistret over å komme tilbake