– Tvinges til å ta Europa League seriøst

Skadesituasjonen vil presse Jürgen Klopp til å stille sterkere lag i europacupen enn forgjengeren, mener James Pearce.

Lørdag møtes Liverpool og Tottenham på White Hart Lane, deretter spilles det tre hjemmekamper på rad mot Rubin Kazan, Southampton og Bournemouth, før møte med Chelsea borte.

James Pearce i Liverpool Echo, mener skadesituasjonen vil påvirke sterkt hva slags lag Jürgen Klopp kan velge i Europa League og de neste kampene.  

Skrapet sammen poeng

– Det vil bli interessant å se hvordan han vil tilnærme seg europacupen. Rodgers var under press, og kjempet for jobben. Alt handlet om Premier League, for han visste at uansett hvordan det gikk i Europa League og cupene, var det å holde seg i nærheten av topp fire i ligaen det som ville redde jobben hans. Jeg tror holdningen hans var at man bare trengte å skrape sammen nok poeng til å kvalifisere seg, sier James Pearce i en podcast på Liverpool Echo.

– Nå har Liverpool to uavgjort på to kamper, etter to ganske smertefulle kamper å se på, men er ikke i en katastrofal posisjon, sier han.

Denne uken ble Danny Ings, Joe Gomez og Jordan Rossiter lagt til på en allerede lang nok skadeliste hos Liverpool. Troppen tynnes ut, og det kan bli et problem for Klopp i hans første uker som Liverpool-manager.

LANGTIDSSKADD: Danny Ings og Joe Gomez kan gå glipp av resten av sesongen på grunn av korsbånd-skader. 

Tynn tropp

– I forhold til hvordan Klopp vil gå løs på det, så  er hans valg kraftig redusert uansett nå på grunn av skadesituasjonen. I forhold til Tottenham er den eneste som ville startet antakeligvis Ings, men Gomez og Rossiter ville vært under vurdering mot Rubin Kazan. Man forventer at Firmino og Benteke vil være tilbake i full trening neste uke, men Klopp indikerte på pressekonferansen at ingen av dem er klare til kampen på torsdag. I tillegg er Flanagan og Henderson fortsatt ute.

– Jeg tror ikke han har så mye valg for tiden annet enn å ta Europa League seriøst, fordi dybden i troppen nå er så tynn på grunn av de som er utilgjengelig. Så jeg tror det vil bli en sterkt lag mot Rubin Kazan. Det er ikke et stort problem borte mot Tottenham med skadene, men det er et stort problem når man ser på de kampene som kommer nå med tre hjemmekamper på seks dager, mener Pearce. 

LES OGSÅ: – Attraktivt å jobbe med Klopp