– Utrolig å få sjansen etter så mange år

Om ti dager skal de helrøde entre Wembley for første gang på tre år, og skadeplagede Lucas Leiva gleder seg spesielt mye. 28-åringen mener Philippe Coutinho er «blant de aller beste».

Brassen gikk glipp av muligheten forrige gang Liverpool besøkte nasjonalarenaen på grunn av en langvarig kneskade. Men etter å ha bidratt til seier over Blackburn på Ewood Park i går kveld, skal FA-cupsemifinalen mot Aston Villa spilles på Wembley 19. april.

– Forhåpentligvis vil jeg være skadefri og i stand til å være med til Wembley. Jeg har aldri spilt der, så det kommer til å bli en fin opplevelse. Etter å ha vært her i så mange år, er det utrolig å få sjansen, forteller Lucas til LFC TV.

Midtbaneankeret, som nylig returnerte etter å ha vært ute med skade i en drøy måned, spilte hele oppgjøret. Motstanderlaget fra Championship yppet seg flere ganger mot de røde, men Simon Mignolet holdt buret rent.

– Vet hva han er kapabel til

I motsatt ende ble Philippe Coutinho matchvinner omtrent tjue minutter før slutt. 22-åringen spilte vegg med Jordan Henderson og fyrte Liverpool i ledelsen foran de tilreisende supporterne bak mål.


SEIERSMÅLET: Philippe Coutinho nølte ikke da han fikk ballen i boksen. (Video: TV 2)

– Jeg har kjent ham veldig lenge, og jeg vet hva han er kapabel til å gjøre. Han blir stadig en viktigere spiller for klubben, og selv om han fortsatt har mye å gå på når det gjelder alder og erfaring, er han allerede helt oppe med de aller beste spillerne.

Les også: – Et fantastisk fotballhode

Lucas mener det var enkelt å se hvor hardt Liverpool-spillerne jobbet på banen, etter det som har vært noen kritiske uker uten seier, og han sier rødtrøyene var forberedt på en tøff kamp under «vanskelige forhold».

– Men jeg synes vi gjorde det bra. Vi er så fornøyde med å komme til Wembley, hvor vi forhåpentligvis klarer å avansere til finalen, legger Lucas, som var vært i klubben siden 2007, til.

Sjekk Lucas' spillerprofil her!

Den tidligere Grêmio-spilleren har vært på banen i 27 kamper for de røde denne sesongen, og etter gårsdagen står han med totalt 270 opptredener ikledd Liverpool-drakta.