- Vår jobb er ikke å skape en ny Gerrard - det er umulig

Direktøren for akademiet i Liverpool mener Steven Gerrard er den beste ambassadøren de kan ha, og tror han kan bli en topp trener.

- Hans ettermæle er en inspirasjon for alle som kommer til akademiet hver eneste dag, skriver  Alex Inglethorpe i sin siste spalte for sesongen på Liverpoolfc.com.

Etter å ha sett Gerrard på treningsfeltet i kommunikasjon med andre spillere og trenere, er han som mange andre sikker på at Gerrards fremtid også kan være innen fotball. 

- Det er ingen tvil i mine øyne at han kommer til å bli en topp trener, skriver han.

Som ansvarlig for utviklingen i de yngre rekkene, er det lite tvil om at mange ønsker å se en ny spiller utvikle seg som Steven Gerrard har gjort i Liverpool.  

- Vi kunne ikke ønsket oss en bedre ambassadør. Dette er en som kom til akademiet da han var åtte år, har spilt hele karrieren på Anfield og drevet klubben til suksess. Alle gutter som går gjennom døra på Kirby ønsker å følge i hans fotspor. Vår jobb er ikke å skape en ny Gerrard, fordi det er umulig. Jobben er å skape den første døra for den neste generasjonen, og lage gangen de må jobbe seg gjennom for å komme til førstelaget. 

- Vår rolle er å hjelpe de neste spillerne som kommer gjennom system å få sin egen identitet og sine egen karakteristikk, samtidig som de bærer de verdiene Steven og klubben har hatt på sin reise, skriver han.