– Vet at jeg kan slå gjennom i Liverpool

Den utlånte Liverpool-spissen Samed Yesil vil overbevise landsmannen Jürgen Klopp med scoringer.

– Da jeg fikk høre at han var den nye manageren, tenkte jeg «åh, så kult». Han er kjent for å ha tillit til unge spillere, forteller Yesil, som har to A-lagskamper for Liverpool, overfor den tyske avisen BILD.

Denne sesongen tilbringer han i Luzern i den sveitsiske toppdivisjonen, med tidligere Liverpool-spiller Markus Babbel som manager. Der jobber han med å finne godformen, og så langt har han én nettkjenning og to assists på åtte opptredener.

Vil la målene ta seg av pratingen

Selv om kontrakten hans med Liverpool løper ut neste år, har Yesil tro på at han er god nok for en plass i troppen til Klopp, som allerede har gitt U21-spillerne Connor Randall og Cameron Brannagan sine første starter for A-laget.

Yesil har ikke fått snakke personlig med den nye sjefen, men vil overbevise ham i form av spill på banen.

Les også: Yesil øyner retur

Saken fortsetter under.

– Jeg fortrekker heller å prate med scoringer enn å sende ham julekort. Vi skal snakke sammen når den tid kommer. Jeg vet hva jeg er god til. Jeg stoler på meg selv, og at jeg kan slå gjennom der. Men nå handler det om å få kamperfaring med Luzern, sier han.

Ble sammenliknet med Gerd Müller

Yesil har vært plaget med langvarige skader siden Liverpool kjøpte ham for omkring én million pund fra Bayer Leverkusen for drøyt tre år siden, og det har kostet mye mentalt å miste rundt halvannet år med utvikling for spissen som i tenårene ble sett på som «den neste store».

– Treneren min (på ungdomslandslaget, journ. anm.), Steffen Freund, sammenliknet meg med Gerd Müller. Men jeg er en jordnær fyr, så en slik kommentar gjør meg ikke høy på pæra, sier tyskeren.

Les også: Dette er klubbens utenlandske utlånsspillere

Luzern ligger for øvrig på fjerdeplassen i Sveits’ øverste liga etter 16 runder, og Yesil spilte ikke da laget slo Thun på hjemmebane i helga. I Liverpool har begge kampene for førstelaget kommet i ligacupen.