- Vi behøver ikke å løpe like mye i hver kamp

Jürgen Klopp avviser at det vil bli for krevende med det intense gjenvinningspresset som det fokuseres mot i hans fotballfilosofi. Klopp sier at det vil bli en annerledes kamp mot Rubin.

Klopp ga inntrykk av å møte et defensivt russisk lag i Rubin Kazan i morgen, som har slitt i hjemlig liga denne sesongen og som ikke har samme kvalitet som for noen år siden.

LES OGSÅ: Det er ikke noe for Liverpool å være redd for

Manageren mente at gjestene ofte ville ha ni mann bak ballen, og ville basere sitt spill med lange baller til sin ensomme spiss og at de dessuten var store og fysisk sterke på dødballer.

Mot Tottenham satte Liverpool «rekord» å løpe lengst, men Jürgen Klopp avviser at en slik stil ikke er gjennomførbar i det hektiske kamp-programmet som er i engelsk fotball, og at hver kamp ikke vil se ut som den man spilte på White Hart Lane.

Dette sa Klopp på dagens pressekonferanse:

– Denne gruppa er veldig åpen. Men det kan bli et viktig steg i gruppa med en seier, men vi ønsker også å se neste steg i utviklingen. Erfaringen med Tottenham-kampen føltes bra, selv om det fortsatt er ting å jobbe med. Vi hadde et godt møte etter kampen der vi snakket om det, og vi tok første steg. Dette er en helt annen kamp, med en annen motstander. Det ble en vill kamp mot Tottenham fordi de også presset mye. I Europa League er det mulig å få mer selvtillit. De (Rubin Kazan) har ikke den beste situasjonen i egen liga og har også byttet manager, men de kan spille på mange måter og de er farlige på kontringer. Vi må være godt organisert og ha maks konsentrasjon på dødballer, fordi de har større spillere. 

– Folk spør meg alltid om det er mulig å spille slik fotball. I Mainz spurte de meg det hver eneste uke, i Dortmund hver tredje dag. Men tingen er at vi ikke trenger å spille slik i 90 minutter. Men den eneste muligheten til å lære det, er å starte slik. Men har man ballen trenger man ikke løpe som gale. Hvis du forsvarer deg og får bedre følelse med denne typen forsvar er det ikke så vilt, det er bare i starten, sier Klopp.

– Men hvis du ser på Bayern mot Arsenal i går, der Bayern har 70 prosent av ballinnehavet men taper kampen. Det er fotball. Arsenal spilte veldig disiplinert i forsvar og vant. Det vi må ha er en plan. Men vi trenger ikke løpe 150 km i en kamp for å få suksess, men i hver kamp må vi være forberedt på å gjøre det. Og det er hva vi gjorde. Vi trenger selvsagt friske spillere, men vi dreper ikke spillerne. Vi trener med dem og de har selvtillit og de har fysikken til å gjøre det. De er unge, de friske og de er profesjonelle. Det var sikkert fem km som ikke var nyttige mot Tottenham, men vi gjorde det fordi vi ville. Men nå kan vi forsøke å vri på det, og gjøre det på en mer riktig måte, på riktige øyeblikk og med bedre timing. Og da blir det bedre, bedre og bedre. Men hvis du spiller mot et mye bedre lag og du ikke er forberedt på å løpe lenger enn dem, da er du gal. Man må forsøke å skape problemer for dem, og nå skal vi lage problemer for Rubin Kazan.