– Vi er nødt til å vinne denne kampen

To strake nederlag har gjort ligainnspurten og kampen om en topp-fire-plassering mye vanskeligere for Liverpool, men forrige ukes avansement i FA-cupen gir laget tro på at det fortsatt kan gå.

Selv om seieren over Blackburn på Ewood Park var knapp, sørget for både semifinalebillett i FA-cupen og et lite pusterom fra den negative kritikken etter 1–2 og 1–4 mot henholdsvis Manchester United og Arsenal.

Har fått troen tilbake

I går tapte Manchester City for sine djevelrøde naboer, og dermed står Liverpool overfor sjansen til å minke luka opp til fjerdeplassen i kveld. Før kampen ligger Brendan Rodgers’ mannskap sju poeng bak de regjerende seriemesterne, og Lucas Leiva vet hvor viktig det er at Merseyside-klubben griper muligheten.


ETTERLENGTET SEIER: Jubelscenene fra Ewood Park har gitt spillerne troen igjen. (Video: TV 2)

– Vi må vinne kampen. Vi spiller på hjemmebane, og etter to nederlag er det viktig å ta tre poeng og begynne å vinne når sju kamper gjenstår. Det kommer til å bli vanskelig, men etter FA-cupkampen har vi fått mye tro på å komme tilbake på seierssporet, forteller 28-åringen til Sky Sports, ifølge klubbens nettsider.

Les også: Carra: – Liverpool må gå for fjerdeplassen

I motsetning til kampene mot Manchester United og Arsenal, som var Liverpools to første tap i Premier League dette året, ble Blackburn-kampen sist onsdag spilt under flomlys. Og i kveld håper midtbanespilleren fra Brasil at de helrøde yter litt ekstra, med hjelp fra tribunene.

– Flomlys endrer litt på atmosfæren; folk er enda mer tent, det minner om europacupkamper. Det kommer til å bli en bra kveld, og etter to tap må vi bare prestere og ta de tre poengene, avslutter han.

Liverpool har ikke vunnet foran The Kop siden Burnley ble senket med to mål 4. mars. Avspark mellom rødtrøyene og Newcastle på Anfield er klokka 21.00 i kveld.