– Vi forsvarer oss mye bedre nå

Den nye formasjonen har bidratt til bare to baklengsmål i åpent spill siden nyttår. Martin Skrtel sier systemet passer laget mye bedre, og nå ser han frem til den viktige Tottenham-kampen tirsdag.

– Vi har forandret systemet til å bruke tre bak, og det fungerer for oss. Vi forsvarer oss mye bedre. Dette passer oss. Jeg håper vi kan fortsette på denne måten i tiden som kommer, sa 30-åringen til klubbens nettsider etter lokaloppgjøret.

Slovaken er «veldig fornøyd» som følge av Liverpools positive forsvarsspill, som han vet høstet veldig mye negativt kritikk blant supporterne og i mediene tidligere denne sesongen. På første nyttårsdag scoret Leicester to ganger på Anfield, men etter den kampen har alle Liverpools baklengsmål faktisk kommet fra dødballsituasjoner.

Siden juleperioden har Skrtel også fått en ny mann ved sin høyre side i forsvarstreeren. Emre Can har imponert supporterne, medspillere og manageren, og i går fikk tyskeren Liverpool.no’s bestemannspris – i tett konkurranse med Skrtel – for innsatsen i derbyet. Skrtel skryter 21-åringen, som han forventet skulle spille i en annen posisjon.

Les også: Svært fornøyd med de unge spillerne

– Han kom til Liverpool som midtbanespiller, men i de siste kampene har han spilt som midtstopper. Han har gjort det bra, og jeg er glad på hans vegne, forteller Skrtel.

Skryter av Ibe

I går bidro duoen til å holde nullen, men laget klarte ikke produsere scoringer på Goodison Park. Skrtel syntes rødtrøyene dominerte kampen, og de var bare noen centimetre unna nettsus da Jordon Ibe presenterte høyrefoten sin før pause.

– Det var et strålende skudd. Han var uheldig som bare traff stolpen. Han har gjort det bra, må jeg si. Han har kommet tilbake fra lån, og det er ikke enkelt for unge spillere å komme inn til en kamp som denne. Men han har gjort det bra og var helt strålende. Det var ikke mange målsjanser, og dessverre klarte vi ikke å score, sier stopperen.


MÅLLØST: Den 224. kampen mellom Everton og Liverpool endte med poengdeling. (Video: TV 2)

– Vi kom hit for å ta de tre poengene, men fikk bare ett. Vi dominerte kampen, spilte ballen bra og traff stolpen. Mot slutten av kampen lot vi dem komme på noen kontringer, og Simon (Mignolet) gjorde en bra redning. Vi ønsket selvfølgelig tre poeng, men det viktigste nå er at vi ikke tapte.

– En stor kamp

Allerede om to dager skal Liverpool i aksjon igjen. Da står Tottenham på motsatt banehalvdel på Anfield, og etter gårsdagens resultater ligger London-klubben ytterligere to poeng foran. Det betyr at de liljehvite har et forsprang på fire poeng før kampen.

– Det blir enormt. Tottenham ligger noen poeng foran oss. Det kommer til å bli en stor kamp. Nå har vi først noen dager til å forberede oss. Jeg tror og håper vi kan slå dem og ta tre poeng. Men hver eneste kamp er viktig for oss. Vi skal ta kamp for kamp, forsøke å plukke så mange poeng vi kan og prøve å avslutte blant topp fire, sier Skrtel.