- Vi hadde ingenting å tape på 3-0

Rafael Benítez ser tilbake på kvelden i Istanbul for ti år siden, og grepene i pausen som endret finalen.

- Engelsken min var ikke som den er nå, så jeg måtte skrive og tenke. Så slapp vi inn det tredje målet, mimrer Rafael Benítez, i LFCTV-dokumentaren ‘The Road to Istanbul’.

 

- Det ville bli enda vanskeligere å gi beskjeder i pausen, og jeg konsentrerte meg bare om hva jeg skulle si, hvordan jeg skulle si det, og unngå feil med ordene. Jeg prøvde å legge følelser i talen for å gi spillerne noe å tro på, sier han videre.

 

- Jeg ba den fysiske treneren Pako Ayesteran om å gjøre klar Didi Hamann, fordi jeg ønsket å endre på formasjonen. Normalt har du et minutt eller to der spillerne får hvile, drikke, tenke litt og så komme med klare beskjeder. Vi jobbet så hardt for å komme dit, og det var ingenting å tape lenger. Vi måtte prøve - score et mål, jobbe hardt, og kampen ville endre karakter. Det var planen.

 

- Etter alt dette sa jeg at Djimi Traoré skulle gå i dusjen, og gikk for å se Finnan. Fysioterapeuten sa at han ikke kunne fullføre kampen og helt klart måtte byttes ut. Så vi hadde byttet ut Harry Kewell, denne og Traoré, så jeg tenkte «ok, skift». Jeg byttet Finnan for Traoré, og Finnan var ikke veldig fornøyd med verken fysioen eller meg. 

 

- Vi spilte med tre bak istedenfor Finnan på høyresiden, og jeg må forsvare høyresiden så jeg ville sette Cissé der. Da sa noen: «Nei, sjef, med Cissé er vi 12». «Ok, greit, så jeg tok han ut». Det var i siste liten av pausepraten vi endret taktikken og ga spillerne beskjed.

 

- Vi gikk utpå igjen med plan om å score et mål. Vi måtte inn igjen i kampen. Jeg hørte ikke supporterne i garderoben, men når du kom ut kunne du føle atmosfæren.

 

- Det å vinne Champions League, på straffer, på den måten som vi gjorde det, synes jeg var utrolig. Det vil for alltid være den beste finalen noen gang, og jeg tror ikke det vil forandre seg. Det å gå fra å ligge under 3-0, til ekstraomganger, straffer og måten vi gjorde det på - gjør det til den beste finalen.

 

Rafael Benítez er for tiden i innspurten i Serie A med sitt Napoli. AS Roma slo i kveld Lazio, som ligger tre poeng foran Napoli på tabellen. Det blir dermed en ren duell mellom de to lagene om den siste Champions League-plassen i siste serierunde. Da møtes de i Napoli.

 

Carlo Ancelotti fikk i kveld sparken som Real Madrid-manager. Den tidligere Liverpool-sjefen er bookmakernes favoritt til å overta skuta på Santiago Bernabeu.