– Vi må lære av dette

Jürgen Klopp håper at hans spillere vil ha lært en lekse som en følge av dagens 2-1 tap for Crystal Palace.

Etter å ha vunne tre kamper på rad, ble det bråstopp for Jürgen Klopps inntil i dag ubeseirede regime, da Crystal Palace gjestet Anfield.

 – Jeg er fornøyd med noen deler av kampen, men vi må være i stand til å spille på den måten i 95 minutter. Det er problemet mitt, uttalte Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Dersom du etter kampen er fornøyd med å ha spilt bra i 60 minutter, er det noen ganger nok, andre ganger ikke. I dag var det ikke nok. Selvsagt er det et problem.

– Det å tape en kamp er ikke problemet. Det er fotball, og det skjer hele tiden. Men vi må lære de riktige tingene, og dersom vi har lært de riktige tingene i kveld, så var det veldig viktig at vi tapte i kveld og bra at vi tapte i kveld.

Vi må lære oss at det er vi som bestemmer hvor sterke vi er. Det er vi som bestemmer hvor gode vi er. Det er vi som bestemmer hvor årvåkne vi er. Det er vi som bestemmer hvor trøtte vi er. Ingen andre.

– En av de største forskjellene mellom en veldig god kamp mot Rubin Kazan og kampen i dag var at vi snakker kun om en ting. Er det for mye forlangt at vi skal delta i turneringer?

– Jeg bestemmer om jeg er trøtt. Ingen annen. Dersom du er i stand til å våkne etter 15 minutter, er du selvsagt også i stand til å våkne fra første sekund. I dag trengte vi noen minutter på å komme i gang, og det var noen minutter for sent i denne kampen.

– Etter at de tok ledelsen 1-0 var det ingen som skjønte hvorfor de ledet. Det er på en måten vi må spille. Da gjorde vi bra ting. Men i dag var det ikke nok.



– Vi må lære oss at det er vi som bestemmer. Dersom alle tror at vi ga alt vi hadde i kveld, så tar de feil. Selvsagt kunne vi ha gjort mer. Kanskje løpt mer i visse situasjoner. Men vi må være våkne fra start, vi må være klarere, og ha større tro på oss selv. Jeg ønsker ikke å bruke dette ordet så ofte, men vi må lære oss alt dette.

– Vi bestemmer når det er over. Selvsagt bestemmer siste fløytesignal det, men mellom det 82 og 94 minutt kan du gjøre åtte mål om du ønsker, og vi må jobbe for det.

– Store avgjørelser tas i øyeblikk når du er sliten, når du har en puls på 180, da tar du store avgjørelser, ikke i første minutt av en enkel kamp, der ingen slår tilbake. Det er alltid når du er under press. Det er alt vi kan lære. I kveld føles det ekstra ille, for dette var helt unødvendig. Vi må føle dette, vi må holde på denne følelsen, og da vil vi vite hvorfor vi ikke ønsker å oppleve dette igjen.

– Vi må lære. Vi er ansvarlige, og må sørge for at ingen forlater stadion et eneste minutt før siste fløytesignal fordi alt kan skje, og det er hva jeg ønsker å vise alle. Vi gjorde ikke det, og ting er som de er. Vi kan gjøre det bedre, både i kveld og rent generelt.

LES OGSÅ: – Et unødvendig tap