– Vi sov godt på hjemturen

Jürgen Klopp avfeier at den lange reisen til Kazan vil være noe problem med tanke på kampen mot Crystal Palace i morgen ettermiddag.

– Dersom vi hadde reist med tog eller bil ville det kanskje ha vært et problem. Men vi sov på flyet. Flere sov hele hjemturen, forklarte Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Jeg er 48 år gammel, og kanskje ikke i min beste alder, men jeg sov godt! Så når vi kom tilbake føltes det som normalt. Dette er en normal reise, en normal ting man gjør når man deltar i en internasjonal turnering. Det er det samme om du reiser hjem onsdag og spiller lørdag også, fortsatte tyskeren.

– Det er selvsagt bedre om du ikke spiller i midtuken, men det er kun en fordel for Palace om vi ikke er forberedt til å kjempe mot dem. Dersom vi forventer en enkel kamp mot Palace, har vi ingen sjanse. Men dersom vi kjemper, og forsøker å finne løsninger, kan vi klare dette. Vi er i god form, det er snakk om sunne, unge spillere, så dette kan vi klare.

 – Jeg har hørt gamle historier om at førsteomgangen av og til kan være vanskelig etter å ha spilt i midtuken, men andre omgang er lettere. Førsteomgangen blir som en lang oppvarming, men dersom spillerne beholder roen og er fokuserte vil dette gå bra.

Kjenner til kamp-planen til Palace

 – Crystal Palace er et vanskelig lag å spille mot. De har veldig høye spillere, og du må spille på en spesiell måte mot dem. Vi kjenner til kontringsspillet deres, og planen deres, så vi vil forsøke å stille godt forberedte.

 – Det blir ingen stor forskjell fra forrige ligakamp, for vi møtte et Chelsea-lag som var veldig godt organisert og som lå dypt. Vi spilte også mot Kazan, som gjorde det samme. Dersom vi har ballen, vil Palace gjøre det samme. Vi må være forberedt på det.

Klopp fikk spørsmål om hva han synes om sin første måned i Liverpool.

 – Sju kamper på fire uker. Det føles som jeg har vært her lenger!

Tyskeren forteller også at spillerne ikke har noe valg, de må klemme manageren etter kampslutt!

 – Spillerne får ikke noe valg når det gjelder den obligatoriske klemmen etter kampene! Jeg vet ikke hva som skjer med meg i disse øyeblikkene, men det er min spesielle greie, avsluttet Klopp.

LES OGSÅ: Palace skal "utnytte forsvarsproblemene"