– Viktig å bruke ham som et eksempel

Steven Gerrard har vært sentral i utviklingen til Lucas Leiva, ifølge brassen selv, og han vil bidra til å hjelpe klubben videre uten kapteinen. Mario Balotelli skrev et avskjedsbrev til 34-åringen.

I går ettermiddag fikk Anfield-publikumet ta farvel med Gerrard i hans 709. kamp for klubben. Med bare én serierunde igjen av sesongen forteller Lucas at han vil gjøre sitt for å ta Liverpool videre etter at Gerrard har reist til USAs vestkant.

Les også: Stjerner hyller Gerrard i sosiale medier

– Da jeg først kom hit, var jeg ung, bare 20 år gammel, og han har alltid vært en rollemodell. Han er en leder, en kaptein, og du finner ikke en spiller som ham hver dag. Forhåpentligvis kan han fortsette den briljante karrieren sin mens vi tar Liverpool videre, for det er noe han ønsker, sier det brasilianske midtbaneankeret sier til klubbens TV-kanal.

Saken fortsetter under.

Lucas varmet benken fra start i Gerrards siste hjemmekamp, men kom inn etter en drøy time – til hans 31 opptreden denne sesongen. Resultatet mot Crystal Palace endte ikke som planlagt, men det overskygges av «Gerrards dag», mener Lucas, som er mektig imponert over det scouseren har fått til. Og selv om flere klubber har vist interesse, antyder Lucas at sin egen fremtiden er i Nordvest-England.

– Jeg tror det er viktig for oss å bruke ham som et eksempel når vi nå går videre, og forhåpentligvis klarer vi det. Liverpool har hatt mange store spillere, og på et tidspunkt må de dra. Det er helt normalt. Fotballklubben og supporterne er fortsatt her. Vi må bare ha troen videre.

Samtidig publiserte Mario Balotelli et håndskrevet brev på bildetjenesten Instagram, der han ønsker Gerrard lykke til med karrieren videre. Spissen fra Italia var ikke med i troppen denne helga, men gikk den tradisjonelle æresrunden etter kampslutt.

– Uforglemmelig

«Stevie, jeg har hatt æren av å spille med deg, ikke veldig lenge, men det har fortsatt vært en uforglemmelig erfaring for meg», skriver Balotelli. «Du er en stor mann og en kul kaptein. Det er en fryd å overlate frispark og straffespark til deg. Jeg ønsker deg alt godt for ditt neste eventyr og familien din. Du fortjener det beste. Lykke til, min venn.»

 

No words needed ( @stevengerrard )

En video publisert av Mario Balotelli🇮🇹🗿👪 (@mb459)