– Viktig å ha riktig fokus

Jürgen Klopp vil ikke bruke energi på ting han ikke kan gjøre noe med, når han skal forsøke å bringe Liverpool tilbake til toppen.

Tyskeren sikter seg inn mot sin sjette seier på sju kamper når Swansea er motstander på Anfield i ettermiddag. Gjestene har til sammenligning bare vunnet en av sine 10 siste kamper. Likevel er det et tankekors at Liverpool bare har vunnet to av sine seks ligakamper på Anfield denne sesongen.

Liverpool ligger i skrivende stund på tiendeplass på tabellen, ni poeng bak ledende Manchester City og Leicester, som begge har spilt en kamp mer enn Klopps mannskap.

– Dersom det hadde hjulpet at jeg hadde tenkt på avstanden til toppen hver dag, ville jeg ha tenkt på det hele døgnet, uttaler Liverpool-manageren til Echo.

– Men det hjelper ikke oss i det hele tatt. Det er ikke interessant. Dette er ikke en drøm. I noen tilfeller er det jo en drøm, men i dette tilfellet er det ikke det. Vi må jobbe. Tenker du bare på avstanden til toppen, vil du ikke være konsentrert, og hva kan skje da?

– Mai er en god måned

 – Jeg har litt erfaring med å vinne titler. Ikke så mye, men litt. Jeg vet hva som er til hjelp for oss, og hva som ikke er det. Å snakke om ting vi ikke kan påvirke hjelper oss ikke. Vi er ni poeng bak teten, og seks poeng bak fjerdeplassen. Vi må bruke dette til motivasjon i gode perioder, og akseptere situasjonen i dårlige perioder, og så må vi jobbe. Det er det eneste vi kan gjøre, og så får vi se hvor vi er i mai og juni. Jeg vet ikke engang når sesongen er over. Er det mai? Mai er en god måned, smiler tyskeren.


 
– Jeg sa at spillerne virket overrasket når de ledet til pause mot Manchester City, men jeg sa ikke at de var det. Jeg spurte dem ikke om de var det. Jeg tror at du har en mulighet til å slå hvem det skal være i fotball dersom du har tid til å trene og tid til å tenke på det som skal skje. Du må ha tid til å legge en plan.

– Du må ha litt flaks også, noe vi hadde i begge de to siste kampene. Men hvorfor skal jeg være overrasket? Jeg vet at ting som dette kan skje.

– Det er viktig at spillerne selv føler at de er sterke. Jeg er ikke den eneste som sier til dem at «dere er bedre enn alle de andre». Men det er ikke nok i seg selv. Spillerne må føle det også. Det er hva de gjorde mot Manchester City.


– Vi snakket om kampen mot Manchester City i flere dager. Og så måtte vi plutselig endre laget i fire eller fem nøkkelposisjoner. Vi måtte spille med et helt annet lag mot Bordeaux, men greit, det var ikke den beste kampen. Men vi hadde ikke trent så mye med det laget. Det vi vanligvis trenger er tid til å trene sammen. Hver eneste økt hjelper. Med en økt til med disse spillerne, kan vi prestere bedre. Manchester City-kampen var veldig god, men akkurat nå føles det som den ble spilt for ett år siden.

LES OGSÅ: – Vi har analysert Swanseas siste kamper