– Vil beholde plassen og vise hva jeg kan

En lyskeskade på Lucas Leiva ga Joe Allen godt over én time på banen i Merseyside-derbyet. Waliseren tror klarer å bidra i kampen om fjerdeplassen hvis han unngår skader.

– Skader har vært et problem for meg denne sesongen. Heldigvis har jeg ikke hatt noen seriøse så langt i min tid her. Men sesongen min er blitt splittet opp av småskader, og hver gang tar det litt tid før man er tilbake på det nivået man ønsker å være, forklarer 24-åringen til Liverpool Echo.

Sporadisk spilletid har vært et kjennetegn for midtbanespilleren denne sesongen, spesielt etter en høst plaget med kneproblemer. Han har fått teste seg mot lag som Real Madrid, men har måttet se Liverpool vinne kamper i juleperioden og frem til slutten av januar fra sidelinja.

– Herlig å være involvert

Så fikk han starte mot Bolton i FA-cupen, og etter to benketilværelser på rappen, borte mot Chelsea og hjemme mot West Ham, har han fått være på banen i begge Liverpools siste kamper. I går måtte han kaste overtrekkstrøya etter bare et kvarter.

– Når du er på benken, vet du at det alltid er en mulighet for at noen pådrar seg en skade slik at du må innpå. Fra et personlig ståsted var det herlig å bli involvert i en så stor kamp. Men samtidig føler man med lagkameraten sin som måtte ut, forklarer han.

– Sesongen har vært frustrerende, men forhåpentligvis klarer jeg å holde meg skadefri nå og hjelpe oss med å avslutte sesongen sterkt. Dersom jeg unngår skader og kommer inn på laget, har jeg tro på at jeg kan hjelpe til og vise hva jeg er i stand til.

Fornøyd med det defensive

I dag kan Liverpool skue fjerdeplassen i det fjerne, men de vet hvor viktig alle poeng er når det gjenstår 14 seriekamper av sesongen. Om to dager kommer femteplasserte Tottenham på besøk, og London-laget ligger fire poeng foran rødtrøyene. Nå satser Allen og lagkameratene på å bygge videre på vinterens solide forsvarsspill. Laget står faktisk uten baklengsmål på sine fire siste ligakamper.

– Vi skal gi alt for å komme blant de fire beste. Vi har forsprang å hente inn og mye jobb å gjøre, og det begynner i vår neste kamp, mot Tottenham. De hadde en glimrende seier over Arsenal, så vi må sørge for å være på topp og ta de tre poengene. Derfor blir det en spennende kamp.

– Fire på rad er noe å være stolt av. Det viser hvor mye vi har utviklet oss. Dette var noe vi trengte å få orden på. Hver eneste spiller har jobbet hardt for å forbedre den defensive statistikken. Mot Everton var det jevnt. Vi ga alt, men det er aldri enkelt å møte Everton på deres bane. På en annen dag hadde kanskje sjansene våre gått inn.