– Vil ta tid uansett hvem som er sjef

Liverpools manager sier han kun fokuserer på laget og ikke merker noe til presset utenfra.

Merseyside-derby nummer 225 gjennom historien endte uavgjort, noe som betyr at Liverpool nå har spilt 1–1 i fem av de seks siste kampene. Brendan Rodgers har vært i søkelyset inn mot lokaloppgjøret, men det bekymrer ham ikke.

– Det første poenget mitt er at jeg ikke føler noe press. Presset er å selge aviser og lage historier i mediene. For min del handler det om å konsentrere seg om laget, og det er det eneste presset jeg føler, sier han.

Danny Ings, som Rodgers hentet fra Burnley i sommer, sendte Liverpool i ledelsen etter 41 minutter på Goodison Park, men hjemmelaget utliknet ved Romelu Lukaku kort tid før pause. Stillingen sto seg ut kampen.

Saken fortsetter under.

Poenget tvinger laget til en skuffende tiendeplass på Premier League-tabellen, men de helrøde har likevel bare tre poeng opp til en topp-fire-plass når det nå kommer et landslagsopphold.

– Folk ønsker å legge press på meg

Ifølge tabloidavisen Daily Express skal klubbeierne bruke pausen til å vurdere Rodgers’ posisjon på Anfield, men selv forteller nordiren at Liverpool-prosjektet vil ta tid uansett hvilken person som har ansvaret.

– Det kommer til å ta tid, uansett om det er jeg eller en annen som har jobben. Dessverre ønsker folk å legge press på meg, men jeg merker det ikke, og jeg ønsker det ikke, sier han.

Rodgers påpeker at han, i løpet av sine tre år i klubben, aldri har fått noen form for krav fra Liverpool om å kvalifisere seg til Champions League. I stedet har det hele tiden vært et internt mål satt av seg selv og trenerapparatet.

– Dette er en gruppe med spillere som ønsker å gjenskape det vi klarte for et par år siden, og det kommer til å ta tid. Det er frustrerende for supporterne fordi vi var så nærme ligagullet, og så har vi mistet noen kvalitetsspillere, legger Rodgers til.

42-åringen forteller videre at han «skal gi alt han har for denne fotballklubben» så lenge han sitter i sjefsstolen.

– Så fort spillerne har vært sammen i noen år, vil de være konkurransedyktige. Man kan se i perioden fra sesongstart til nå at de har vokst.