– Ville sluttet å spille som 25-åring for å bli manager

Da Jürgen Klopp sluttet på skolen fikk han beskjed om at det var best han ble til noe innen fotball, hvis ikke ville framtiden se mørk ut.

Lille julaften klokka 23 har LFCTV premiere på dokumentaren «Klopp’s Journey to the Kop», der den nye Liverpool-manageren snakker om karrieren til nå.

I en av promoene som har blitt sluppet, snakker Klopp om hvordan han var på skolen.

– Da jeg sluttet på skolen sa rektor på skolen at: «jeg håper du får til noe innen fotball, for hvis ikke har jeg ikke den beste følelsen for framtiden din». Han sa det i en mikrofon så 4000 kunne høre det, sier Klopp og ler.

– Jeg var ikke så verst i sport, men ikke så smart på andre områder på skolen, legger han til.

Han snakker i dokumentaren også om hvordan han var som spiller, og om drømmen om en dag å bli manager.

– Jeg hadde et stort hjerte og var veldig lidenskapelig. Men jeg var ikke så god i den tekniske delen av spillet, og jeg hatet meg selv for det. Jeg elsket fotball, og jeg prøvde alltid å forstå litt bedre enn de andre, fordi det var den måten jeg kunne holde meg i spillet på.

– Jeg drømte alltid om å bli fotballmanager. Hvis noen hadde spurt meg som 25-åring om å slutte å spille for å bli manager, ville ikke det ha vært noe problem for meg. Men det skjedde ikke. Jeg måtte vente til jeg var 33, sier 48-åringen. 

LES OGSÅ: – Jeg har ingen problemer med å jobbe i julen