– Viste at vi kan slå hvem som helst

Joe Allen mener den sterke seieren på Stamford Bridge i oktober var «et vendepunkt» for de røde.

Liverpool hadde slitt voldsomt i bortekampene mot Chelsea de siste årene, men Philippe Coutinho (2) og Christian Benteke sørget for at laget reiste hjem med imponerende 3–1 i snippesken.

I kveld er ikke scenarioet helt ulikt: Manchester City har nemlig ikke tapt for Liverpool på Etihad i ligasammenheng på sju år. Joe Allen sier til klubbens nettsider at spillerne vet hva de er i stand til.

– Stamford Bridge var en bane hvor vi hadde slitt med resultatene, så det var et enormt løft å få det resultatet, og det viste bare at vi, på en god dag, kan slå hvem som helst på hvilken som helst bane.

Møtet med Manchester City avslutter det som har vært en vanvittig rekke med bortekamper denne sesongen. I tur og orden har Stoke, Arsenal, Manchester United, Everton, Tottenham og Chelsea vært Liverpools motstandere på fremmed gress så langt.

Saken fortsetter under.

– Vi har hatt tøffe bortekamper hittil, og jeg synes ikke vi har kommet så dårlig fra det. Så dette er en kamp vi virkelig kan gå og gi alt i, med en støtte fra bortefansen som alltid er utrolig, sier Allen.

Gleder seg til det hektiske programmet

Waliseren har vært på banen i fire av Jürgen Klopps sju kamper som Liverpool-manager, men oppgjøret på Etihad i kveld er den første av hele ti kamper i løpet av de neste 40 dagene. Nå håper Allen på mer spilletid.

– Det er noe som gleder seg til som spiller. Man ønsker å spille så mye som mulig. For en som meg, som forsøker å få en mulighet til å spille seg inn på laget, er det enda viktigere, poengterer 25-åringen.

– Personlig kan jeg ikke vente. Dette er den perioden i sesongen alle sammen ser frem til, og det kan også bli avgjørende for hvordan lagene ender opp ved sesongslutt. Konkurransen er knallhard, noe jeg tror alle kan se, så det er opp til meg å legge ned den harde jobben og sørge for at jeg bidrar.