10 kamper igjen i 2015

Vi har kommet til sent i november, men det gjenstår mange kamper av kalenderåret 2015.

Liverpool har så langt spilt 18 kamper denne sesongen, dersom vi ser bort fra pre-season. Før nyttår skal laget gjennom 10 kamper til.

 

På de første 18 kampene har de helrøde gjort unna tøffe bortekamper mot Arsenal, Manchester United, Everton Tottenham og Chelsea. Neste motstander er Manchester City - også det på bortebane.

 

Nå er det ingen landslagspause før mars, og det er tett med kamper fremover.

 

Manchester City - Liverpool (Premier League)

Lørdag 21. november kl. 18.30, TV2 Sport Premium

 

Liverpool besøker ligalederen, som er ventet å få tilbake sine beste offensive spillere Sergio Agüero og David Silva til dette oppgjøret. Liverpool har slitt på Etihad de siste fem årene. De røde har kun fått med seg ett poeng på de siste fem kampene her.

 

 

Liverpool - Bordeaux (Europa League)

Torsdag 26. november kl. 21.05, Eurosport Norge

 

Med seier eller 0-0 er Liverpool klare for neste runde i Europa League. Det endte 1-1 da lagene møttes i Frankrike, etter en sen utligning fra Ferreira Vieira etter at Adam Lallana hadde gitt Liverpool ledelsen. Liverpool er foran denne runden nummer to i gruppe B, to poeng bak FC Sion og tre foran nettopp Bordeaux.

 

 

Liverpool - Swansea (Premier League)

Lørdag 29. november kl. 17.15, TV2 Sport Premium

 

De røde tar i mot Swansea, som startet sesongen meget bra, men som har slitt de siste måndene. Liverpool har hatt et bra tak på Swansea de siste sesongene, og har vunnet de fire siste mellom lagene. På Anfield har Liverpool vunnet fire strake dersom en tar med ligacupen.

 

 

Southampton - Liverpool (Ligacup)

Onsdag 2. desember kl. 20.45, TV2 Sport Premium

 

Det andre møtet med Southampton denne sesongen, etter at det endte 1-1 mellom lagene i ligaen i slutten av oktober. Da tok Liverpool ledelsen ved Christian Benteke da det gjensto 13 minutter, men gjestene svarte med Saido Mané like før slutt. Liverpool slo Bournemouth 1-0 da de tok seg videre til kvartfinalen. Southampton har slått MK Dons (6-0 borte) og Aston Villa (2-1 hjemme) på sin ferd her.

 

 

Newcastle - Liverpool (Premier League)

Søndag 6. desember kl. 17.00, TV2 Sport Premium

 

Du vet aldri helt hva du får når du gjester St. James’ Park. Newcastle har startet sesongen rotete, men vant sin siste kamp før denne landslagspausen borte mot Bournemouth. Vi må tilbake til 2012/13-sesongen for å finne sist Liverpool vant i Newcastle - men da gjorde de det med stil, og vant hele 6-0. De to siste oppgjørene i nordøst har endt 2-2 og 1-0 til vertene.

 

 

FC Sion - Liverpool (Europa League)

Torsdag 10. desember kl. 19.00, foreløpig ikke satt opp på norsk TV

 

Per i dag topper Sion tabellen med åtte poeng - to mer enn Liverpool. Det kan ha forandret seg til lagene skal møtes i Sveits. Sion ligger nå (18. november) på fjerdeplass i den sveitsiske ligaen, og møter FC Rubin på bortebane 26. november. Det endte 1-1 da Liverpool spilte hjemme mot Sion.

 

 

Liverpool - West Bromwich (Premier League)

Søndag 13. desember kl. 17.00, foreløpig ikke satt opp på norsk TV

 

Det er aldri behagelig å møte et lag ledet av Tony Pullis. West Bromwich har til nå i sesongen 14 poeng på 12 kamper, og er med det tre poeng bak Liverpool. De røde har slått WBA i de to seneste kampene på Anfield (2-1 og 4-1), men gikk på en smell og tapte 2-0 i dette oppgjøret i 2013.

 

 

Watford - Liverpool (Premier League)

Søndag 20. desember kl. 14.30, TV2 Sport Premium

 

Watford har vært en positiv overraskelse etter opprykket fra Championship. Laget var tippet nord og ned, men har gjort det brukbart og er kun ett poeng bak Liverpool etter 12 serierunder. Roald Bruun-Hanssens mareritt Odion Ighalo har scoret syv mål av Watfords 11 mål til nå, og med røde øyne får  vi håpe han har fått en måltørke når lagene møtes like før jul. Sist lagene møttes i Premier League var i januar 2007. Da vant Liverpool 3-0 på Vicarage Road, etter scoringer av Craig Bellamy og Peter Crouch (to).

 

 

Liverpool - Leicester (Premier League)

Lørdag 26. desember kl. 16.00, foreløpig ikke satt opp på norsk TV

 

På Boxing Day får Liverpool besøk av den største positive overraskelsen i Premier League denne sesongen - nemlig Leicester. At laget skulle være ett poeng bak førsteplassen etter 12 serierunder ville gitt gode odds før sesongen, og med Riyad Mahrez og Premier Leagues toppscorer har de skapt problemer for de aller fleste. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-2, mens Liverpool vant 3-1 borte. Det skal sies at de virkelig fikk dreis på sakene mot slutten av forrige sesong, og har tatt det med seg inn i denne. Ingen lag har vært mer effektive enn blåtrøyene så langt denne sesongen, viser skuddstatistikk fra Opta.

 

 

Sunderland - Liverpool (Premier League)

Onsdag 30. desember kl. 20.45, TV2 Sport Premium

 

Etter Boxing Day spilles åtte av ti kamper allerede to dager etter. Leicester mot Manchester City spilles tre dager etter, mens Liverpool og Sunderland får hele fire dager på seg før de skal ut i ilden igjen. Sunderland har blitt overtatt av Sam Allardyce og ligger per i dag nest sist i Premier League. Liverpool har vunnet tilsvarende oppgjør de to siste sesongene, og har ikke tapt på Stadium of Light siden 2012. Vi får håpe en klarer å unngå det også som det siste som skjer i 2015.