14 ungdommer på utlån

Akademidirektør Alex Inglethorpe forklarer hvorfor man har lånt ut over et lag med spillere som er tilknyttet Liverpool U21. Steve Heighway manager for U15 og U16.

Danny Ward, Jordan Williams, Lloyd Jones, Kevin Stewart, Lawrence Vigouroux, Sheyi Ojo, Harry Wilson, Joe Maguire, Ryan McLaughlin, Samed Yesil, Sergi Canos, Taiwo Awoniyi, Allan Rodriguez de Souxa, Ryan Kent er spillere som alle ville vært aktuelle for Liverpool U21, men som nå er på utlån.

- Vi har nå 14 spillere ute på lån og jeg vil gjerne forklare hvorfor vi mener dette er den riktige veien for våre unge spillere, sier Inglethorpe til Liverpoolfc.com.

- Steve McManaman, som har treninger her med oss på akademiet, vil huske historier fra da han spilte på reservelaget sammen med spillere som Jan Mølby. Det var slik det var i min generasjon. Av ulike årsaker er det ikke slik lenger. I praksis er det slik at etter U18 kommer U21, som blir å komme fra junior til ungdom.

- Det kommer derfor et punkt hvor vi på akademiet ikke kan gi spillerne hva de behøver. Det å spille foran 5000 til 10000 mennesker som tørster etter blod, en manager som har press på seg om å få resultater, en lagkamerat som er en erfaren profesjonell spiller som kan hjelpe og oppmuntre dem ute på banen. Min jobb som akademidirektør er å gi spillerne de passende forandringene de behøver til passende tid.

- For øyeblikket er vårt U18 lag stort sett et U17 lag, mens U21 er U19. Det betyr at noen veldig unge spillere vil få sjanse til å møte langt eldre spillere enn seg selv, som vil forlange mye av dem men som vil være en uvurderlig erfaring. Jeg erkjenner at det kan sørge for at resultatene på den måten kan måtte lide, men det store bildet er slik: Jordan Rossiter spilte for meg på U21 for noen år siden som en 16-åring og han har denne sesongen debutert i Barclays Premier League.

Heighway tilbake

Alex Inglethorpe snakker også om Steve Heighway, som nå er tilbake på akademiet og denne sesongen vil arbeide med U15 og U16. Dette er hva Alex sa til The Kopite nylig:

- Steve Heighway vil ha overoppsyn med Liverpool U15 og U16. Des Maher har tidligere gjort en glimrende jobb med U15, og han og Barry Lewtas vil rotere på å trene U15 og U16, men Heighway som deres sjef.

The Kopite nr.2 er for øvrig på vei ut til våre medlemmer og bør være mottatt innen tidlig neste uke.