27 år siden Forest-kampen

13. april 1988 spilte Liverpool en kamp som av mange regnes som den beste i klubbens historie. Forest ble sendt hjem med fem i sekken.

Bruce Grobbelaar, Gary Gillespie, Gary Ablett, Steve Nicol, Nigel Spackman, Alan Hansen, Peter Beardsley, John Aldridge, Ray Houghton, John Barnes, Steve McMahon. Det var de 11 som var på startet da Liverpool tok i mot Nottingham Forest i ligaen 13. april 1988. Craig Johnston og Jan Mølby kom begge inn som innbyttere.

Liverpool hadde en sterk hjemmeform, med 13 seire og tre uavgjorte, men hadde kun én seier (to tap og to uavgjorte) på de fem kampene før Brian Clough sitt lag kom til Anfield.

Først scoret Ray Houghton, deretter John Aldridge. Gary Gillespie la på til 3-0 like før timen var spilt, før Peter Beardsley økte til 4-0. «Aldo» satte sitt andre og fastsatte sluttresultatet til 5-0 to minutter før slutt.

Legenden Sir Tom Finney omtalte kampen som: «Det var den fineste forestillingen jeg har sett den tiden jeg har spilt og sett spillet. Du vil ikke se noe bedre noen sted. Ikke en gang i Brasil.»

Med storseieren ble gapet ned til Manchester United på andreplass 11 poeng, og ligamesterskapet ble sikret ti dager senere. Slik endte tabellen i mai.