2.42% sjanse for at Liverpool tar 4. plassen

En skikkelig kalddusj fra statistikkside om Liverpools sjanser til å ta igjen Manchester United.

- Vi kan fortsette komme inn blant topp fire, det er ikke over ennå. Da må vi imidlertid ta maksimum poeng på de gjenværende kampene. United har noen vanskelige kamper igjen og jeg er sikker på at de kommer til å tape flere poeng, uttalte Adam Lallana til Liverpool Echo om ligainnspurten nylig.

Men statistikksiden Euro Club Index har regnet ut sjansen for at Liverpool skal klare nettopp det. Og de har dårlige nyheter til Lallana, fansen og Brendan Rodgers. For Liverpools sjanse for å komme inn blant topp fire er ifølge dem bare 2,42 prosent.  

Manchester Uniteds sjanse for å havne på fjerdeplass er 97,37 prosent, med Tottenham på 0,21 %. 

Liverpool må ta inn fire poeng og en målforskjell på 13. Med andre ord må Liverpool mest sannsynlig ta inn fem poeng.

Det betyr at Liverpool bør vinne sine tre siste kamper. Samtidig må Manchester United ha minst et tap og en uavgjort på sine gjenværende oppgjør.

Det er alltids også et alternativ at Manchester United skulle tape alle sine tre siste kamper, og da holder det for Liverpool å ta fem poeng på sine tre siste kamper - men da kan man raskt også få selskap fra lagene som jakter bak.

Liverpool.no publiserte tirsdag en sak om hvordan sesongavslutningene har vært de siste årene. Den viser også med all tydelighet hvilken vanskelig oppgave Liverpool har framfor seg.

Sist Liverpool klarte å vinne alle sine tre siste kamper var i 2008/2009-sesongen, da det til slutt endte på 2. plass på tabellen.

Men også i 2005/2006 ble det seier i de tre siste kampene. Den gang endte Liverpool på 3. plass.

Manchester United på sin side har ikke tapt så mange kamper siden 2000/2001. Men den gangen var de allerede seriemestere.

Før det var sist gang i 1992 da de tapte mot West Ham og Liverpool, men seiret mot Tottenham. Den gang gikk de for øvrig også på et tap i den fjerde siste kampen. Og i 1991 ble det også to tap og en uavgjort på slutten av sesongen. 

LES MER OM SESONGAVSLUTNINGEN HER.

I den andre enden av tabellen mener byrået at QPR og Burnley har 99 prosent sjanse for å rykke ned.