3 områder som bør styrkes

Liverpool har god dekning i de fleste posisjoner. Men på tre områder er det fortsatt tynt i rekkene.

Brendan Rodgers går inn i 2015/2016-sesongen vel vitende om at han har en tropp med spillere som kan fungere i flere ulike formasjoner - slik han nøt godt av til tider i forrige sesong.

Liverpool.no har gått igjennom dagens spillertropp, og sett på hvilken dekning Brendan Rodgers har i de ulike posisjonene han kan komme til å bruke gjennom sesongen. Listen reflekterer ikke nødvendigvis at han har topp kvalitet i alle ledd, men mer antall spillere han har tilgjengelig. 

Liverpool hadde mange anvendelige spillere også forrige sesong, men har enda flere som kan bekle ulike roller etter de nye signeringene.

Onsdag kom den sjette signeringen på plass med høyrebacken Nathaniel Clyne, mens Sebastian Coates ble bekreftet solgt.  

Emre Can viste at han kan fungere i flere posisjoner sist sesong, selv om han ikke var like trygg på høyrebacken som i midtforsvaret eller på midtbanen, Raheem Sterling viste også at han kan bekle de fleste offensive roller i laget.

Nyervervelsen Roberto Firmino kan, som Sterling, også brukes på vingene - selv om han nok er best i en rolle bak spissen sentralt.

Og med James Milner har Liverpool fått en spiller som i likhet med Steven Gerrard kan bekle de aller fleste plasser - bortsett fra keeper.

Ulike kategorier spillerkjøp

- Totalt sett synes jeg det har vært et bra plussvindu for Liverpool så langt. Det har i tillegg vært positivt at så mange overganger er klare før treningen starter opp igjen til neste uke. 

- Jeg synes du kan dele det inn i tre kategorier. Nathaniel Clyne er den eneste så langt som har løst et problem i selve startelleveren og som vil gå rett inn på høyrebacken. En spiller jeg for øvrig liker godt og er veldig fornøyd med at Liverpool har hentet. Danny Ings og Adam Bogdan har fylt hull i troppen, mens Joe Gomez er en investering som en håper kan betale seg om noen år. James Milner og Roberto Firmino er overraskelsene om en vil. Brendan Rodgers har gitt lyd for at en behøver og ønsker profiler i laget og disse to kan bli det. Spesielt Firmino er et spennende kjøp og Liverpool behøver spillere som kan skape og score mål, noe brasilianeren har gjort i Bundesliga, sier  redaktør for Liverpool supporterskubb medlemsblad The Kopite, Torbjørn Flatin.

- Jeg synes det ser lysere ut enn da sesongen endte, selv om Raheem Sterling har hatt en høy stjerne hos meg og nå ser ut til å forsvinne. Clyne tror jeg vil bli bedre enn hva vi har hatt på høyrebacken etter at Glen Johnson begynte å falme og duoen Firmino og Coutinho høres forlokkende ut. Milner tror jeg vil være enn nyttig mann for laget og troppen, selv om jeg ikke er så helt sikker på at han vil spille regelmessig sentralt på midtbanen. Hvem Liverpool kjøper inn som spiss kan likevel bli det mest avgjørende for dette transfervinduet, sier han. 

Slanking og flere inn

Nå må selvsagt spillerstallen slankes kraftig før sesongen, rett og slett fordi man i dag har for mange spillere i troppen - og fordi man vil ha ønske om å få inn et par kvalitsspillere til. I tillegg kan Raheem Sterling forsvinne om Manchester City legger inn nye bud på 20-åringen. 

Men uavhengig av Sterlings skjebne er det tre områder der det fortsatt vil bli vurdert om man har spillere og kvalitet nok.

1. Spissplassen

Liverpool har mange spisser å velge mellom - men kvalitetsmessig er det heller tynt - selv om man håper at Danny Ings og Divock Origi skal slå til. Her vil nok 2-3 stykker forsvinne - og én ny komme inn i tillegg til Ings og Origi.

- Det som utvilsomt er viktigst nå er å få inn en etablert målscorer som kan være i stand til å produsere fra ligaen starter i august. Balotelli, Lambert og Borini presterte ikke forrige sesong og er spillere Liverpool nå håper å cashe inn for ved salg, Divock Origi er en ung spiller ukjent med Premier League, mens Danny Ings i utgangspunkt ikke vil forventet å være et førstevalg på Anfield. Daniel Sturridge er som kjent skadet, sier Torbjørn Flatin.

2. Venstreback

Moreno slet med å imponere forrige sesong, men er førstevalget, mens José Enrique har vært mye skadeplaget og er et stort spørsmålstegn. Har noen mulige kandidater til rollen ellers i troppen med Wisdom og langtidsskadde Flanagan, men ingen som er naturlige på venstrebacken. Og det er tynt i rekkene om én til blir skadet. 

3. Defensiv midtbane

Hvis Rodgers velger en diamant på midten, blir det et spørsmål om han vil satse på skadeplagede Lucas videre, eller om han ønsker å bruke Emre Can eller Joe Allen - eller om han vil komme til å hente forsterkninger også her.

- Det virker tynt på venstrebacken også, mens jeg nok ikke er den eneste som ønsker et midtbaneanker med mer fart og kreativitet enn det Lucas har, sier Flatin. 

Formasjonsendring med Benteke?

PÅ TOPP: Christian Benteke er øverst på ønskelista på Anfield. 

Hvordan Brendan Rodgers og transferkomiteen løser spiss-situasjonen kan få store ringvirkninger for hvordan man skal legge opp spilet denne sesongen.

- Christian Benteke virker å være førstevalget, og da begynner en umiddelbart også å tenke på hvordan Brendan Rodgers har tenkt å sette opp sitt lag. Benteke har vist at han kan score i Premier League, men Rodgers må legge om spillet drastisk dersom man skal få utnyttet maksimalt hans kvaliteter på Anfield.

- For å være ærlig er jeg veldig usikker på hvordan manageren har tenkt å løse dette. Jeg ser flere antyder et lag i 4-3-3 med Can bak Milner og Henderson på midtbanen og Coutinho og Firmino på hver side av Benteke/Sturridge. Jeg er ikke sikker på det laget. For det første, er Can, Milner og Henderson godt nok? Vil en da få maksimalt ut av Coutinho og Firmino, hvor begge brasilianerne og spesielt Philippe Coutinho liker seg best sentralt? Vil disse spillerne kunne gi nok ammunisjon til Benteke gjennom gode innlegg inn i straffefeltet? Jeg vil helle mer mot et 4-2-3-1 eller 4-4-2 med diamant på midten, hvor jeg tror en kan få bedre utnytte troppens gode offensive spillere, sier Flatin.

Spillerstallen

Her er spillerne i dagens stall sortert i ulike roller de kan spile i avhengig av systemet som velges. 

Keepere:
Adam Bogdan
Simon Mignolet

Høyreback:
Naturlige i posisjonen:
Nathaniel Clyne
Javier Manquillo
Joe Gomez (på lån?)
Andre Wisdom (på lån?)
Jon Flanagan (langtiddskadet)

Mulige kandidater:
Emre Can

Midtforsvar:
Martin Skrtel
Mamadou Sakho
Dejan Lovren
Kolo Touré
Emre Can
Thiago Ilori (på lån?)
Joe Gomez (på lån?)

Vestreback:

Alberto Moreno
José Enrique

Mulige kandidater:
Andre Wisdom (på lån?)
Jon Flanagan (langtiddskadd)

Venstre vingback:
José Enrique
Alberto Moreno

Mulige kandidater:
Raheem Sterling (selges?)
Jordon Ibe

Venstre ving:
Raheem Sterling (selges?)
Adam Lallana
Jordon Ibe
James Milner

Defensiv midtbane:
Lucas Leiva
Joe Allen
Emre Can

Sentral midtbane:
Jordan Henderson
James Milner
Emre Can
Philippe Coutinho
Roberto Firmino
Adam Lallana
Raheem Sterling (selges?)
Luis Alberto (på lån/selges?)

Høyre vingback:
Jordon Ibe
Lazar Markovic
Raheem Sterling (selges?)

Høyre ving:
Raheem Sterling (selges?)
Jordon Ibe
James Milner
Lazar Markovic

Spisser:
Daniel Sturridge
Danny Ings
Divock Origi
Rickie Lambert (selges?)
Mario Balotelli (selges?)
Fabio Borini (selges?)

Mulig kandidat:
Raheem Sterling (selges?)