49 millioner pund for Sterling

Liverpool og Manchester City har forhandlet seg frem til en overgangssum for Raheem Sterling.

Etter en lang dag med forhandlinger har de to klubbene blitt enige om en endelig overgangssum. Manchester City legger først 44 millioner pund på bordet til de røde, mens ytterligere 5 millioner pund betales som forhåndsbestemte bonuser.

Les også: 91 prosent vil selge Sterling

Liverpool føler seg trygge på at hele summen, altså 49 millioner pund, til slutt blir utbetalt, skriver The Telegraph, noe som kun er én million pund mindre enn prisen Anfield-klubben krevde.

Aldri tidligere har en engelsk spiller blitt solgt for så mye til en annen Premier League-klubb. Sterling er ifølge samme avis den tolvte dyreste spilleren gjennom fotballhistorien.

Nå skal England-spilleren forhandle med Manchester City selv, og det forventes at den medisinske testen skal gjennomføres i løpet av det neste døgnet. Ifølge Daily Express kommer Sterling til å tjene omkring 200 000 pund i uka, snaut seks ganger mer enn det han har hatt på Anfield.

Saken fortsetter under.

TIL ETIHAD: Sterling skifter fra rød til lyseblå drakt. Her fra forrige sesongs oppgjør.

Selv om de personlige betingelsene ikke er klare, forventes det ikke noen problemer for å fullføre overgangen, skriver Liverpool Echo. Trolig presenteres han som Manchester City-spiller i morgen.

De lyseblå blåste i gang forhandlingene med et bud fredag kveld, og Liverpool har frem til i kveld jobbet med å presse summen så langt opp mot 50 millioner pund som mulig, og totalpakken ble til slutt akseptert.

Tredje dyreste salg

Sterling, som møtte opp på trening igjen før helga etter å ha sykmeldt seg både onsdag og torsdag, var i utgangspunktet blant spillerne Brendan Rodgers hadde skrevet opp i 30-mannstroppen som er på vei til Thailand, men da forhandlingene ble intensivert i formiddag, fjernet klubben Sterling fra lista.

Salget blir Liverpools tredje største gjennom historien, etter Luis Suárez (75 millioner pund til Barcelona) og Fernando Torres (50 millioner pund til Chelsea). Queens Park Rangers har imidlertid rett på 20 prosent av summen, altså 9,8 millioner pund, grunnet en klausul i Sterlings overgang fra London-klubben.

Sterling scoret 23 mål på 129 kamper for Liverpool.