735 kroner for billett på Anfield

BBC har gjennomført en omfattende studie om billettpriser i engelsk fotball. Liverpool er blant de dyreste klubbene.

I den årlige BBC-undersøkelsen kommer det frem at Liverpools dyreste billetter koster £59 (735 kroner. Det er dyrere enn tilsvarende billetter hos rivaler som Manchester United, Everton og Manchester City. Liverpools billigste billett på Anfield koster £37 (461 kroner) – det er også blant det høyeste i Premier League. Kun Chelsea (£52) og Manchester City (£42) er over Liverpool på dyreste billigbillett.

Undersøkelsen dreier seg om standardbilletter, som ikke inkluderer hverken hotell eller servering.

Frøs prisen

I forkant av inneværende sesong endret ikke Liverpool billettprisene på hverken sesongbilletter eller standardbilletter. Dermed var LFC blant de 55.26 prosent av alle de 230 klubbene i undersøkelsen, som ikke økte prisen.

De rødes billigste sesongbilletter koster £710 – det er høyere enn samtlige klubber foruten Arsenal, Chelsea og Tottenham.

Den dyreste sesongbilletten på £869 er noe under begge Manchester-lagenes, mens Arsenals dyreste er på utrolige £2013.


 The Kop er en av de billigste seksjonene på Anfield.

Engelsk fotball selger blant de dyreste billettene i Europa. Til sammenligning kan man få billetter til en Bayern München-kamp til £12 eller 150 kroner.

Protester

Det finnes flere supporter-organisasjoner som står sammen mot de høye billettprisene. 

I forkant av en kamp mot Hull i fjor, protesterte en rekke supportere, og bar bannere med teksten «£enough is £enough». Det var også nylig en protest i Liverpool sentrum, der supportere fra både Liverpool og Everton sammen markerte sin mening om prisene.

Flere Premier League-lag har supporter-organisasjoner som engasjerer seg for å få senket billettprisene.