90 minutter for Ilori

Aston Villa U21 vant da Tiago Ilori fikk sin første opptreden etter utlånet fra Liverpool.

Den portugisiske forsvareren spilte i en uvant defensiv midtbanerolle mot Brighton på Banks’s Stadium i Walsall mandag kveld, melder Aston Villa på sine nettsider. Ilori så gjestene ta ledelsen, men Birmingham-klubben snudde kampen og vant.

Brighton-scoringen kom allerede etter fire minutter, etter at Aston Villa-forsvaret ikke maktet å få ballen unna i egen boks, men hjemmelaget satte inn en fortjent utlikning ved Jerell Sellars rett før pause.

Les også: – Lånet kom i stand i siste minutt

Den andre omgangen beskrives som en mye roligere affære, men på overtid kom uttellingen for Ilori og lagkompisene – fra straffemerket. Venstreback Lewis Kinsella stormet fremover og ble lagt ned i boksen, og Libor Kozák var nådeløs fra elleve meter.

Saken fortsetter under.

Ilori, som var på banen gjennom samfulle minutter, er ifølge førstelagsmanager Tim Sherwood under opptrening for å bli klar til Premier League-fotball. Dette var 22-åringens første kamp etter utlånet, og Sherwood sa forrige uke at Ilori trenger to uker med trening for å komme i form.

– Det har alltid vært en drøm for meg å spille i Premier League, og det var derfor jeg signerte for Liverpool i første omgang. Jeg er veldig glad for å forhåpentligvis få muligheten til det i Aston Villa, sa Ilori etter låneavtalen.

Sherwood forklarte nylig at han aldri ville hentet Ilori om Liverpool ikke inkluderte muligheten til å overgangen permanent etter sesongen. Portugiseren har fremdeles ikke spilt en tellende førstelagskamp for Merseyside-laget.

A-lagsdebut denne måneden?

Denne sesongen har Sherwood brukt Micah Richards, Ciaran Clark og Joleon Lescott på stopperplassen. Førstnevnte har spilt samtlige Premier League-kamper hittil, mens Lescott henviste Clark, som var på banen i de fire første rundene, til benken i helgas bortetap i Leicester.

Ilori kan trolig vente seg sin A-lagsdebut mot Birmingham i ligacupen 22. september eller i ligamøtet med Stoke på Villa Park 3. oktober. Mellom de kampene, lørdag 26. september, kommer Aston Villa for øvrig på Anfield-besøk – og Ilori kan ikke spille mot utlånsklubben.