9.plass på rikinglisten

Liverpool er tilbake blant topp 10 på Deloitte sin oversikt over de «rikeste» fotballklubbene i verden. Anfield-klubben er å finne på 9.plass på listen.

Etter ett års fravær er Liverpool igjen inne blant topp ti i Deloitte Money League. Listen er basert på regnskapstall fra 2013/14-sesongen, hvor Liverpool hadde en omsetning på £255.8M, en økning på £49.6M fra året før.

Noe av økningen skyldes en bedre TV-avtale med Sky og BT Sport. TV-inntektene økte med 58%, ifølge Liverpool Echo. Dette inkluderer prispenger for andreplassen i Premier League.

Kjøp og salg av spillere er ikke inkludert i Deloittes beregninger. Liverpool er det høyest plasserte laget av de som ikke deltok i Champions League på Deloittes liste.

Fire Premier League-klubber er foran Liverpool på listen: Manchester United (2), Manchester City (6), Chelsea (7), Arsenal (8). Manchester Uniteds kommersielle inntekter er nesten dobbelt så store som Liverpools tilsvarende tall. Manchester City og Chelsea har også høyere kommersielle inntekter.

Real Madrid topper listen. De øvrige klubbene foran Liverpool er: Bayern München (3), Barcelona (4) og Paris Saint-Germain (5). På plassene bak Liverpool følger Juventus og Borussia Dortmund.

Liverpools kampinntekter gikk opp med 14% til £51M grunnet økt salg av hospitality-pakker. Men både Manchester United, Arsenal og Chelsea har langt høyere inntekter fra slike VIP-pakker enn Liverpool har.

Når det gjelder sosiale medier blir Liverpool rangert på 7.plass, med 24,9 millioner likes på Facebook og 3,8 millioner følgere på Twitter.