Adekanye imponerte Critchley

Liverpool U18 klarte bare 0-0 mot Wolverhampton på tirsdag, men en som fikk vist seg skikkelig frem var nederlenderen Bobby Adekanye.

16-åringen gjorde endelig sin debut fra start i en offisiell kamp for Liverpool, og var den som kom nærmest å avgjøre kampen i Kirkby, med et skudd som ble stoppet på ulovlig vis med hånden av en av gjestenes forsvarsspillere.

- Bobby er et skikkelig uromoment for motstanderen. Han skapte store problemer for dem. Innleggene hans var også veldig gode, noe de også var fra Yan Dhanda og Trent Alexander-Arnold på motsatt side. Jeg syntes Bobby spilte bra i denne kampen, noe også flere andre spillere gjorde, sier trener Neil Critchley til Liverpool Echo om tirsdagens poengdeling.

Debuterte mot City

 - Bobby fikk debuten som innbytter mot Manchester City på lørdag. Han kom inn når det var 25 minutter igjen å spille, og jeg syntes det var riktig å la ham starte nå.

- I perioder var han veldig god og farlig, men vi burde kanskje ha tatt bedre vare på innleggene hans, slik at vi hadde fått et vinnermål.

- Det var ikke bare Bobby som slo gode innlegg. Det gjorde også Yan, Trent, Krissy Owens og Adam Phillips. Vi la flere gode baller inn i feltet, men angrep bare ikke ballen godt nok på innleggene som kom, enten ved at vi ikke hadde nok folk i boksen eller at kvaliteten på avslutningene var for dårlig.

- Wolverhampton skal også ha honnør. De spilte med mange mann bak ballen, og keeperen deres gjorde noen fantastiske redninger.

- Vi hadde ballen mye i første omgang, og de la seg dypt for å forsvare seg med mange mann bak ballen. Vi poengterte i pausen at vi kanskje bare trengte ett mål, og ble enige om å være tålmodige, og forsøke igjen og igjen, og holde bredden i spillet vårt. Vi trodde vi skulle klare å slite dem ut. I andre omgang gjorde vi dette, og utvisningen hjalp oss. Vi gjorde egentlig alt uten å score mål.

Bommet på to straffespark

16 år gamle Yan Dhanda bommet på to straffespark i kampen, og var sønderknust etterpå.

- Yan har lært mye i denne kampen. Du må slå tilbake etter skuffelser, og han hadde en skuffende dag. Han hadde mot til å ta det andre straffesparket, og med Yans kvaliteter og teknikk forventet du at han skulle score på minst ett av straffesparkene. Han gjorde ikke det, men vi vil støtte ham. Dette er en del av fotballspillet.

Utslått av U17-VM

Critchley hadde Herbie Kane og Trent Alexander-Arnold tilbake fra U17-VM i Chile, der England ikke klarte å ta seg videre fra gruppespillet.

- Herbie spilte hvert eneste minutt i alle kampene i VM, og jeg synes han klarte seg veldig bra. Trent fikk en stor opplevelse når han fikk spille mot Brasil. Det er ikke mange 16- og 17-åringer som kan si det i fremtiden. Han gjorde også en veldig god kamp.

- De er skuffet over at de ikke tok seg videre fra gruppen, men vi er glade for at de er tilbake her. Jeg ville ikke stanget hodet mot veggen hadde de fått fortsette sin fantastiske VM-reise heller. Vi har også Jake Brimmer tilbake, da Australia ble slått ut av Nigeria i 1/8-finalen, så han blir også tilgjengelig i kampene som kommer.