Agger hyller Gerrard

- Steven Gerrard har en spesiell evne som leder. Han roper aldri høyt, men når han snakker lytter alle.

Ordene tilhører Daniel Agger, som hyller Liverpool-kapteinen som i dag spiller sin aller siste kamp for Anfield-klubben.

Agger spilte sammen med Gerrard i åtte og et halvt år. I de to siste sesongene var dansken visekaptein, og tok derfor over kapteinsbindet når Gerrard var skadet.

- Det er alltid vanskelig å vite når du skal gi deg. Du må lytte til dine egne følelser. Men jeg forstår godt at han gir seg i Liverpool nå, sier Agger til Ekstra Bladet om det faktum at Gerrard i dag spiller sin siste Liverpool-kamp, den 710. i rekken.

- Jeg tror det er sunt for Steven å komme seg litt vekk fra Liverpool. Han får ut å prøve noe annet, og samtidig får han være et sted der han har litt mer frihet. I Liverpool har han ikke hatt noen form for frihet i det hele tatt.

- Steven vil etterlate seg et enormt tomrom. Han har vært så tilstedeværende mange steder, både i mediene, på banen, utenfor banen og i garderoben. Når man tar bort en slik person vil det bli et stort tomrom. Det tomrommet blir det vanskelig å fylle, spår Agger.

- I en klubb som Liverpool er det alltid ekstra press på manageren og kapteinen. Gerrard har vært enormt dyktig til å håndtere presset fra omgivelsene. Jeg kan ikke komme på noen som har vært dyktigere til å takle press enn ham.

- Han har alltid levert på banen under press. Når det ikke har gått veien, har han aldri kastet inn håndkledet. Det er han som har tatt ansvaret. Han er også hele tiden der for andre. Han gjør alt han kan for å hjelpe andre.

- Alle vet at han er en god fotballspiller. Men som menneske er han også spesiell. Han er tvers gjennom et godt menneske. En person som bryr seg om sine omgivelser. Han bruker masse tid og krefter på å hjelpe andre. Det tar jeg av meg hatten for, sier Agger.

- Noen personer er i stand til å få ut budskapet uten å rope. Av og til er det også dem man lytter mest til. Han er en slik type. Når Steven snakker, lytter man. Han har aldri hatt behov for å rope høyt. Det er en kvalitet som det er svært få forunt å ha. Det krever en viss respekt, og at man går foran som et godt eksempel i alt man gjør og sier. Og det gjør han, påpeker den tidligere Liverpool-stopperen.

Agger blir ikke overrasket om Gerrard kommer tilbake til England, og tar på seg en managerrolle.

- Han har den erfaring og de egenskaper som skal til for å bli en riktig dyktig manager i fremtiden. Jeg er ikke i tvil om at han er i stand til å bygge opp et godt managerteam, fordi han har så gode fotballkunnskaper.

Agger er ikke i tvil om at Gerrard er den beste spilleren han noen gang har spilt sammen med.

- Steven Gerrard er helt klart den beste allroundspiller jeg har spilt sammen med. Han var alltid et skritt foran de andre, selv om Fernando Torres og Luis Suarez nærmest var ustoppelige mens de spilte for oss, avslutter dansken.