AN HOUR FOR OTHERS

Liverpoolsupporteren Kevin Morland startet «An Hour For Others» for nøyaktig ett år siden. Ideen er både enkel og genial; gi litt av din egen tid for å hjelpe andre.

Vi treffer Kevin før en av høstens kamper på en av de travle pubene rundt Anfield en times tid før avspark. Vi har snakket sammen tidligere organisasjonens han og benyttet anledningen til å overrekke en sjekk på £1000 på vegne av Supporterklubben.

Kevin er en helt vanlig rød. Vokste opp med å se LFC og King Kenny dominere fotballen på 80-tallet og har i mange år jobbet som maler. Av og til føler du livet gir deg et kall eller at det plutselig tar en ny retning. En kveld kom i hvert fall ideen om AHFO og hvordan en slik organisasjon kunne fungere og bidra til trengende lokalsamfunnet.

- Jeg har for lengst innsett at hvis du skal endre verden må du starte med deg selv. Jeg har vært involvert i frivillig arbeid før og vet behovet er stort. Det er mange her lokalt på Merseyside som sliter i hverdagen og ikke har verken nok mat eller klær. Spesielt ille er det når det går ut over barna, som det ofte gjør. Jeg kan ikke redde verden, men jeg kan bidra til å gjøre den bedre, tenkte jeg. Jeg tror vi er mange som tenker likt på den måten.

Med det som utgangspunkt startet han veldedighetsorganisasjonen «An Hours For Others» i fjor høst og jobber stort sett hver dag, hver uke med å hjelpe andre.

Siden vi gjorde intervjuet med Kevin har det vunnet "Rising Star Award" - som deles ut av Social Enterprise Network.

 

MANGE UTFORDRINGER

Dette er uten tvil glimrende en glimrende ide og spennende tanke. Hvordan har det gått så langt?

- Vi fikk en veldig god start og mange melde seg på og bidro med både muskler og penger. Det gjør mange fortsatt og vi har hatt løst mange jobber. Vi er svært takknemlige for det. Som i alle organisasjoner er det også utfordringer. Jeg har ikke mer enn 24 timer i døgnet og ta av, vi kan ikke hjelpe alle. Det kan være krevende og svare alle henvendelser på en ryddig og ordentlig måte. Det finnes mange trengende der ute og vi må sortere litt etter hva vi selv makter å bidra med og hva som er realistisk for vår gruppe og få gjort. Men vi ser resultater hele tiden og det er givende og kunne bidra og jeg er stolt av det vi har oppnådd så langt.

Kevin Morland stiftet "An Hour For Others" for et drøyt år siden. Her svinger han malerkosten på et nytt prosjekt.

Hvilke utfordringer står dere ovenfor videre?
- Jobber ønsker å knytte til oss flere firmaer her lokalt som kan bidra til en Charity ved å gjøre små og store jobber for folk som virkelig trenger det. Med andre ord hvis du driver en rørleggerforetning så kan du melde deg til oss og gjøre en avtale på hva og hvor mye du kan bidra med. Hvis vi får inn passende jobber kontakter vi så dem og de sender ut folk til adressen og gjør jobben. Det er på mange måter den perfekte løsningen. Det er ikke alle du kan slippe til med verken kost eller arbeid som krever fagbrev. Vi må stå inne for jobbene vi gjør og det skal være ordentlig arbeid. Penger, donasjoner og den type bidra vil også hjelpe. Spesielt nå som vi går mot jul.

Hva slags oppgaver gjorde dere før jul i fjor?
- Vi brukte pengestøtte vi fikk inn til å kjøpe mat, klær og julegaver. Behovet er veldig stort og bidrag som kommer fra våre norske venner – som har vært heldig fantastiske så langt, vil typisk gå til denne type ting. Det er svært mange som trenger hjelp. Dagens samfunn er krevende på mange måter. Vi trenger ikke å være så opptatte av oss selv og vår egen rikdom hele tiden. Vi lever her på kloden en kort tid. Hvorfor ikke heller bidra til å gjøre en forskjell? Hvorfor ikke hjelpe andre? Det geniale er at vi stort sett alle kan gjøre noe.


SAKHO DUKKET OPP

På en av jobbene i vinter dukket Mamadou Sakho opp. Den franske stopperen spiller med et stort hjerte både på og utenfor banen. Han har blant annet hjulpet barn på Anfield-området i fransktimene og han mente også AHFO var noe han ønsket å bruke tid på.

- Sakho var topp, gliser Kevin. Vi trenger flere som han. Det viser egentlig akkurat hva som er poenget med denne saken. Vi kan alle bidra, vi kan alle hjelpe andre, hjelpe å gjøre en forskjell.

Mamadou Sakho:  "Jeg kom for å støtte An Hour for Others fordi vi deler samme verdier og ideer. De gjør en fantastisk jobb og jeg er stolt over å kunne støtte dem"

 

SLIK KAN DU BIDRA

Hvis du som privatperson, puben du går under kamper, Liverbirdsklubben, etc ønsker å bidra til «An Hour for Others». Du kan enten sette penger rett via til organisasjonen via PayPal: [email protected]eller via oss i Supporterklubben. Bruk da vår konto: 1503.36.82783. Merk gjerne innbetalingen med «AHFO».

Takk for all bidrag som kommer – Walk on!

Sjekk også deres nettsted: www.anhourforothers.co.uk