Anser cupene som «veldig viktige»

– For min del handler alt om det samme: Jeg ønsker å vinne kamper, sier Liverpool-sjefen.

Storklubber har ofte hatt det som en vane å spare spillere i cuprunder for å satse mer på kampene i Premier League, og Jürgen Klopp forteller at det blir endringer på laget mot Bournemouth i morgen.

Men det betyr ikke at han tar lett på ligacupen, påpeker han selv. I Tyskland vant han blant annet den tyske cupen med Borussia Dortmund samtidig som de hentet hjem ligagullet.

– Cupene er veldig viktige, og det er det samme i Tyskland. Men da jeg kom hit, sa alle at vi hadde vunnet ligatittelen. Ingen snakket om at vi var de første dobbeltvinnerne i Dortmunds historie, sier Klopp til pressen.

– Verdens viktigste cup akkurat nå

48-åringen føler det var mer interessant for engelske medier at Dortmund, med Klopp, hadde vært tapende finalist i Champions League enn at det ble cuptriumf i hjemlandet.

– Jeg har ikke vært her lenge nok til å forstå den engelske følelsen rundt cuper, men for min del handler alt om det samme: Jeg ønsker å vinne kamper. Enkelt og greit. Jeg vil ikke gi opp før vi er nødt. Nå er dette verdens viktigste turnering fordi det er den eneste kampen vi skal spille i morgen, sier han.

Saken fortsetter under.

Bortsett fra Lucas Leiva og Joe Allen, som har byttet plasser med hverandre, har Klopp brukt ti spillere fast i sine tre første Liverpool-kamper – på bare ni dager. Nå må imidlertid slitne ben byttes ut, forklarer Klopp, og det baner vei for blant andre Christian Benteke og Roberto Firmino.

I tillegg kan noen akademispillere få sjansen mot Premier League-kollegaen på Anfield i morgen kveld. Cameron Brannagan, Jerome Sinclair, João Carlos Teixeira og Connor Randall har nemlig alle trent fast med A-laget på Melwood under Klopps tid på Merseyside.

– Har kvalitetene som skal til

Samtidig fokuserer rødtrøyene nå på å forbedre spillet på alle punkter. Og det er særlig den offensive kraften som har vært fraværende så langt. Klopp mener uansett laget går i riktig retning.

– Disse spillerne har kvalitetene som skal til for å score mål. Men i avgjørende øyeblikk gjør vi ikke de riktige valgene. Slik er det alltid når man ikke er i perfekt form. Jeg tror ikke det er noen tvil om spillernes kvaliteter. Vi må hele tiden lære mer og forstå hvorfor ting skjer på måtene de gjør. Vi har ikke altfor mye tid til det (på trening), så enhver kamp er veldig, veldig viktig.

– Slik jeg forstår utvikling, faller man vanligvis ned et steg når man henter inn ny informasjon, og så derfra starter man i en annen retning. Det er ganske normalt. Vi ønsker alle å spille på et høyt nivå, men det tar tid å endre bevegelser og alle de tingene.

Klopp sier han er «overrasket» over hvor store steg laget har tatt på den korte tiden han har vært på balløya. Selv om det bare er scoret to mål på tre uavgjortkamper, har spillerne blant annet løpt mye mer enn tidligere.

Vil finne seiersformelen

– Men alle kan selvfølgelig se at vi trenger resultater. Min tro på dette laget er stort, og alle spillerne som har jobbet med oss siden jeg kom hit, har en god arbeidsmoral. Jeg liker det jeg gjør, og dersom noen hadde håpet at ting ville skje raskere, så beklager jeg.

– Jeg tror ikke det er bedre å vinne den første kampen uten å vite hvorfor. Det er viktig at vi finner en måte vi kan vinne kamper på i tiden som kommer, og hvorfor vi vinner, slik at vi kan ta det videre og vite at hvis vi gjør de samme tingene bedre, blir vi også enda bedre.

Les også: Taktiske grep fra Klopp