Åtte kamper uten tap

Liverpool forlenget sin resultatrekke til åtte kamper uten tap i dag, da Aston Villa ble slått 2- 0 på Villa Park. Det var manager Brendan Rodgers godt fornøyd med.

- Vi har funnet oss selv igjen, og spiller nå slik vi har gjort de to siste årene, slo Rodgers fast på sin pressekonferanse etter kampen.

- De første fire månedene denne sesongen var vi ikke i nærheten av det nivået vi har vært på tidligere. Vi måtte finne tilbake til de taktene, la nord-iren til.

- Vi forandret systemet foran Manchester United-kampen, og selv om vi tapte den kampen så jeg nok i vårt spill til at jeg visste at dynamikken var tilbake i laget, og at dette kunne være veien fremover.

- Det har vært mye hardt arbeid. Spillerne har tro på måten de jobber på nå, og de har prestert meget, meget bra.

- Du er hele tiden ute etter å forbedre deg, uansett hvor bra du gjør det. Det er en utfordring når du jobber med unge spillere. Dere kunne se hvor ungt laget var i dag.

- Dette laget og denne gruppen kan fortsatt bli svært mye bedre. Men vi bygger for fremtiden her i denne klubben. Vi har hatt fin fremgang.

- Vi traff selvsagt en hump i veien tidligere denne sesongen. Men den siste tiden har laget prestert på et godt nivå. Defensivt er vi sterke, og vi spiller tidvis vidunderlig fotball. Det er fornøyelig, men vi må fortsette fremgangen.

- Dersom vi ved utgangen av januar fortsatt er med i kampen om en topp fire-plass, kan vi starte en god resultatrekke slik vi gjorde i fjor, som kan ta oss inn blant topp fire. Det er fortsatt målet vårt, som vi vil fortsette å jobbe for. Vi må fortsatt bli bedre. Vi har et veldig ungt og spennende lag, det så vi i den fotballen vi spilte til tider i dag.

- Vi kunne kanskje ha gjort et mål eller to til. Det var en tøff kamp, men vi red stormen av, og nå vil vi bare fortsette å jobbe godt.

Rodgers benyttet også pressekonferansen etter kampen til å skryte av Simon Mignolet.

- Jeg syntes Simon var enestående i dag. Han fikk ikke så alt for mye å jobbe med, men jeg synes han gjorde to meget gode redninger når han ble satt på prøve.

- Det jeg var aller mest fornøyd med var at han dominerte i feltet. De slo baller inn i feltet for å finne Benteke, som er nesten ustoppelig i lufta når han går etter ballen. Men Simon kom ut og tok hånd om flere av innleggene. Han fikk god kontakt med ballen, og var rolig og behersket. Han ble ikke satt ut på noen måte.

- Når han ble satt på prøve gjorde han to veldig gode redninger. En enestående en. Laget som helhet forsvarte seg veldig, veldig bra, men jeg var spesielt godt fornøyd med Simon, for han har fått en del kritikk. Han var strålende i dag.

3-4-3-formasjonen bidro igjen til at Liverpool holdt buret rent, for andre kamp på rad for første gang denne sesongen.

- Systemet fungerer veldig bra for oss. Det viktigste er imidlertid spillestilen. Systemet kan være hva som helst. I min tid her har vi benyttet mange ulike systemer.

- Dette er et spennende system, fordi vi får plass til mange gode tekniske spillere på laget, noe som gjør at vi kan dominere kampene i sentrale posisjoner. Det gir oss også en ekstra mann bak som kan bygge opp angrepene, og det gir oss gode posisjoner på kantene der vi kan holde på ballen og bryte igjennom. Spillerne vi henter inn er gode teknisk, og Daniel Sturridge kan lett passe inn i denne formasjonen når han kommer tilbake.

- Se på Emre Can i dag. Hvilken vidunderlig spiller han er. Han er en sentral midtbanespiller, men med sin ro, beherskede opptreden og styrke var han imponerende mot Benteke flere ganger.

- Det viktigste for meg er identiteten og spillestilen til laget. Den er tilbake nå. Systemet kan vi komme til å forandre, eller vi kan komme til å beholde det.