Avisene: LFC manglet gjennombruddskraft

”Joe Allen kan la skjegget vokse og spille dypt på midtbanen, men han blir ikke Andrea Pirlo av den grunn”, skriver Henry Winter i The Times.

Dette er dommen hos et knippe engelske aviser etter Liverpools skuffende tap for Newcastle på St. James' Park i går kveld:

«Liverpool kom ned på jorda igjen på St James' Park. Den fine flyten ble ødelagt. Alt som har vært så imponerende under Klopp manglet i nordøst. Det var ingen tenning, intet tempo og ingen rytme da de røde selv satte en stopper for tittelpraten. Manchester City, Manchester United og Tottenham kastet alle bort poeng i helga, så dette var en gylden mulighet til å korte ned på avstanden til en Champions League-plass, men den muligheten ble kastet bort. Spillerne var utvilsomt slitne. Dette var den femte kampen i løpet av 15 dager. Men utfallet av kampen kunne ha blitt helt annerledes om Alberto Morenos flotte volleyscoring hadde blitt godkjent. Den spanske venstrebacken fikk underkjent en scoring som ville ha vært en kandidat til «Årets mål». Liverpool ville ha vært inne i kampen igjen, og ville hatt ti minutter på seg til å finne et vinnermål. Flesteparten av problemene til Liverpool i denne kampen kan de imidlertid bare takke seg selv for. Klopp angrer nok på at han gjorde seks forandringer på laget fra Southampton-kampen. Benteke var alt for statisk, både når Liverpool angrep og når han skulle vinne tilbake ballen. Med Philippe Coutinho ute manglet laget kreativitet.»
James Pearce, Liverpool Echo

«Liverpool manglet kreativitet og gjennombrudsskraft. Joe Allen kan la skjegget vokse og spille dypt på midtbanen, men han blir ikke Andrea Pirlo av den grunn. Christian Benteke og Roberto Firmino ble tatt av etter en times spill, fordi de ikke hadde truet Rob Elliots mål og heller ikke lagt press på forsvarerne. Jordon Ibe var Liverpools største trussel fremover på banen, inntil han ble sliten. Daniel Sturridge, Adam Lallana og Divock Origi kom inn uten at det hadde noen effekt, selv om Sturridge burde ha scoret da han skjøt utenfor. Liverpool hadde grunn til å klage over at Alberto Morenos volley ble underkjent for offside. Hadde den scoringen blitt godkjent, kunne Newcastle fått litt å stri med. Men i stedet var det laget i sorte og hvite striper som fikk et mål nummer to. Små marginer.»
Henry Winter, The Times

«Dette var Liverpools dårligste kamp under Jürgen Klopp. Deres første avslutning på mål kom i det 89.minutt, da Dejan Lovren headet ballen i armene på Rob Elliot. Resultatet kunne blitt annerledes hadde Alberto Morenos mål i det 79.minutt ikke blitt feilaktig annullert av assistentdommeren, men Klopp visste at Liverpool var nest best i denne kampen»
Peter Edwards, Express

«Alberto Moreno satte ballen i nettet da ti minutter gjenstod av kampen med en strålende volley ved bakre stolpe, men scoringen ble feilaktig annulert for offside. Liverpool slet med å få til sitt energiske spill på St James' Park, og Newcastle kjempet hardt for seieren. Klopps menn manglet gjennombrudsskraft. Tenningen var ikke der. Jordon Ibe var den mest livlige, men effektiviteten som har preget laget de siste ukene manglet. Den beste sjansen kom etter at Daniel Sturridge ble satt innpå, men han endte opp med å sette ballen utenfor.»
Simon Bird, Mirror