Avisrunden: «Identiteten deres er helt utydelig»

Engelske aviser mener Liverpools problemer sitter dypt – og at det er lite som tilsier snarlig bedring.

Presset på Brendan Rodgers blir større etter hver kamp som ikke ender med seier. Og nå er det over én måned siden Liverpool sist vant en fotballkamp. I går ledet laget over nyopprykkede Norwich på Anfield, men gjestene utnyttet en feil og tok med seg det ene poenget.

Kommentar: Det er alvor

«Sluttsignalet på Anfield ble møtt med antydninger til buing. Det var riktignok ikke enorme protester i retning manager, men dette var nok en ukomfortabel ettermiddag for Rodgers», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Fremgang fra de siste ligarundene

Likevel var det lysglimt å spore, påpeker scouseren. Sist rødtrøyene spilte foran egne supportere, tapte de stygge 0–3 for West Ham, mens de forrige helg kollapset og tapte 1–3 for et lite imponerende Manchester United-lag på bortebane.

«Det blir borte mellom irritasjonen og frustrasjonen, men dette var faktisk en mye bedre opptreden fra Liverpool», fortsetter Pearce, som spesielt trekker frem antall skapte sjanser.

«Det var en verden unna den forferdelige innsatsen hjemme mot West Ham for tre uker siden. Og Liverpool var helt klart ugjenkjennelige fra da de overga seg så enkelt på Old Trafford forrige helg.»

Saken fortsetter under.

Pearce peker på innhoppet til målscorer Danny Ings, returen til Daniel Sturridge, som spilte sin første kamp på hele fem måneder og prestasjonene til Mamadou Sakho og Alberto Moreno, begge med sin første ligakamp fra start denne sesongen, som positive.

«Skjøt seg selv i foten»

«Så fort Ings’ flotte avslutning hadde senket angstnivået inne på Anfield tidlig i andre omgang, var scenen satt for Liverpool til å gi gass og sørge for den seieren Rodgers hadde så lyst på for å fjerne noe av presset fra skuldrene hans. Men istedenfor å blomstre, skjøt de røde seg selv i foten.»

Et innoverskrudd hjørnespark av Robbie Brady ble forsøkt slått vekk av Simon Mignolet, men utboksingen var alt annet enn suksessfull. Ballen landet midt i feltet, der Russell Martin sendte ballen kontrollert i nettmaskene på volley.

«Blunderen burde imidlertid ikke vært avgjørende», legger Pearce til. Han mener Liverpool hadde mer enn nok sjanser i løpet av en «panisk» avslutning på kampen til å få vinnermålet, men de klarte aldri å finne en ny vei forbi keeper John Ruddy.

Ikke mistet garderoben

«Philippe Coutinho kommer til å ha mareritt om den sjansen han sløste vekk foran The Kop. Statistikken viser ikke pene tall: Åtte poeng av 18 mulige så langt denne sesongen, og bare fem seire på de 18 siste kampene i alle turneringer», skriver Pearce, som legger til:

«Granskingen av Rodgers er enorm etter en rekke med uakseptable resultater, men argumentet om at han på en eller annen måte har mistet garderoben står ikke i stil med virkeligheten. Innsatsen og viljen var der mot Norwich, men selvtilliten har helt klart fått kjørt seg. Og mangelen på flyt og samarbeid forblir veldig bekymringsverdig.»

Saken fortsetter under.

Tony Barrett i The Times mener forskjellen på de røde fra nå og de forrige gangene Norwich har stått på motsatt banehalvdel, sist i 2013/2014-sesongen, gir et beskrivende bilde på situasjonen i nordvest.

«Sist de var i Premier League, var det Liverpool som, trolig mer enn noen andre motstandere, fremhevet de svakhetene som fordømte Norwich til et år i Championship. På returen deres til Anfield fant de imidlertid ut at de ikke lenger har noe å frykte fra Brendan Rodgers’ lag.»

«Ingenting tyder på at det løses»

Liverpool-sjefen mente spillerne, som han sa fikk selvtillit etter ledermålet kort tid inn i andre omgang, sine gjorde mer enn nok til å vinne kampen.

«Rodgers har lov til å argumentere for at Liverpool fortjente mer fra dette oppgjøret, men det var 18. gang på de 20 siste kampene at Liverpool ikke klarte å score mer enn ett mål. Problemene sitter dypt, og ingenting tyder på at de vil bli løst.»

Før gårsdagens kamp sto Liverpool med 21 scoringer mot Norwich på de fem siste kampene. Luis Suárez hadde imidlertid satt tolv (!) av dem selv i nettmaskene, og dette var det første møtet med kanaritrøyene siden han dro.

Les også: – Skuffende og frustrerende

Nå står Liverpool med to seire, som kom i henholdsvis første og andre serierunde, to uavgjortresultater og to nederlag etter seks kamper. Målforskjellen er negativ, og det kvalifiserer til en skuffende 13.-plass.

Saken fortsetter under.

«Fem kamper uten seier gir Liverpool en plass på nedre halvdel av tabellen. Selv om det er de første ukene av sesongen, der ett poeng skiller 6.- og 13.-plassen, er ikke det et fint sted for Rodgers å være.»

Bak to av tre opprykkslag

I tabloidavisen Daily Mail skriver Ian Ladyman at Liverpool savner en måte å spille på, en «bestemt retning», noe som gjør laget usikre på egne oppgaver.

«Etter seks kamper av Premier League-sesongen ligger Liverpool bak to av de tre nyopprykkede lagene, og det sier kanskje alt om usikkerheten på Anfield i disse dager.»

Ladyman mener Norwich’ målvakt, John Ruddy, var gjestenes beste spiller. «Men det forteller kanskje ikke hele historien. Dette er et Liverpool-lag som mangler overbevisning og en bestemt måte å spille på. Med bortekamper mot Everton, Tottenham og Chelsea i vente i oktober, må kanskje ting bli verre før de får sjansen til å gjøre den bedre.»

«Det er et annerledes Liverpool denne sesongen. Det er et lag som noen ganger virker for interesserte i å slå den lange ballen mot Benteke. Så langt er identiteten deres helt utydelig.»