Ballinnehavet har gått ned hver sesong

– Brendan Rodgers viser en vilje til å endre tilnærmingen til spillet, mener Skysports Adam Bate.

Signeringen av Christian Benteke har av mange blitt sett på som et skifte i hvordan Brendan Rodgers ønsker at Liverpool skal spille, og at resultatet vil vil bli mindre ballinnehav enn tidligere.

Skysports har analysert Liverpools ballinnehav de siste sesongene, og mener det har vært en trend over flere år at Liverpool har ballen mindre.

Da Rodgers hadde sin siste sesong i Swansea hadde klubben 57,7 prosent ballinnehav, i første sesong i Liverpool var den på 57,2, året etter 55,6, så 55,4 prosent i fjor og til nå i år 55,1 prosent i snitt.

– Liverpools ballinnehav har blitt redusert i hver av hans fire sesonger som leder. Hvis man tar med Rodgers første sesong som Premier League-manager, er det fem sesonger på rad hvor ballinnehavet har gått ned, skriver Skysports Adam Bate.

Rodgers viser fleksibilitet

– Akkurat som Rodgers tilpasset seg til framveksten av Raheem Sterling, sammen med Luis Suarez og Daniel Sturridge, for at laget skulle bli bedre på kontringer, har han nå vist en vilje til å endre sin tilnærming igjen, mener Bate.

Han mener et av Liverpools kjennetegn fra tidligere sesonger med løp på kantene ikke er så tydelig nå lenger.

 – Dette er en manager som har vist at han er fleksibel, konkluderer han i sin analyse av Rodgers og Van Gaal.

Dunker ikke ballen inn i feltet

Brendan Rodgers har også selv vektlagt at man får nye muligheter med Christian Benteke på laget. Men understreker at han fortsatt er opptatt av å dominere kamper.

– Det er ikke slik at vi dunker ballen inn i boksen og spiller på andreballen. Men vi er ikke imot det. Se på Robert Lewandowski, han er en targetman, men han beveger seg og kan ta seg av innlegg som kommer inn i feltet. Det er ikke noe kompromiss, sa manageren i et intervju i forrige måned.

– Vi ønsker uforutsigbarhet i spillet. Vårt mål er alltid å dominere med ballen. Men jeg har vært involvert i fotball lenge, og det jeg har lagt vekt på har alltid være ballinnehav, men farlig ballinnehav, sa han.

– Forutsetningene for hvordan vi spiller vil ikke forandre seg, men på grunn av de ulike typene spillere vi har, og spesielt ulike spissene, har vi noe uforutsigbart ved oss som er viktig.

Rodgers sier han opptatt av hva slags fotball som spilles og ikke bare resultatet.

– Jeg er ikke en som vil gå til hver kamp og ikke tenke på hvordan vi spiller, og ta med seg 1-0. Men selvsagt er det ganger man gjør det. Men vi jobber hver dag rundt en taktisk idé om intelligent fotball, sa Rodgers.

LES OGSÅ: Benteke gjør oss mer uforutsigbare