BBC: Sterling ønsker å forlate Liverpool

Raheem Sterling vil angivelig fortelle Brendan Rodgers i et møte denne uken at han ønsker å forlate Anfield i sommer, melder BBC Sports.

Sterling, som allerede har takket nei til et tilbud på 100.000 pund i uka, skal ifølge BBC møte Rodgers og chief executive Ian Ayre på fredag til nye kontraktsforhandlinger.

Han skal da ifølge kanalen be om å bli solgt. 

Liverpool er på sin side fult innstilt på å beholde 20-åringen, og det er ikke lenge siden Brendan Rodgers også understreket at klubben ikke vil selge Sterling i sommer. Det var 2. mai, noen dager seinere, 10. mai, skal Sterling ha tatt opp med Brendan Rodgers at han ønsker å dra. 

Irritert over lekkasjer

Sterling har i dag en kontrakt på 35.000 pund i uka, som varer til 2017. 

Skysports kilder hevder at Sterling føler at klubben har oppført seg "bøllete" i et forsøk på å presse ham til å signere kontrakten, og mener de ikke har beskyttet ham nok fra negative overskrifter. Han skal også være irritert fordi detaljer fra tidligere forhandlinger er blitt lekket i pressen.

Journalist Ben Smith sier på BBC radio mandag kveld at kilder rundt klubben mener forholdet mellom Sterling og Rodgers har surnet kraftig den siste tiden, og at enkelte kilder til og med mener at Sterling ville signert en ny avtale om Liverpool hadde hatt en annen manager. 

Liverpool har i en uttalelse til Sky Sports News HQ sagt at deres innstilling er uendret.

Tidlig i mai var Brendan Rodgers klar på at han ikke ville at Sterling skulle forlate klubben. 

- Vi er ganske rolige på det. Klubben vil ta det opp igjen med Raheems representanter i sommer. Alle ønsker å vinne trofeer og spille i de store cupene, sa Rodgers, med klar adresse til Sterlings ønsker om å være i en klubb som vinner noe.

- Dette er den beste klubben for ham for øyeblikket, hvor han har mulighet for å spille, å kjempe og til å være konkurransedyktig, sa Rodgers til Liverpool Echo.

Avisen dro den gangen parallellene til den gangen Luis Suarez var i ferd med å true igjennom en overgang til Arsenal sommeren 2013, men der klubben sto på sitt. 

- Eierne støtter det fult ut. Raheem vil ikke dra noe sted i sommer, selv om det ikke er enighet om en avtale, sa Rodgers i starten av mai. 

Carra: - En taktikk for å presse klubben 

Dersom Liverpool skulle endre mening, mangler det ikke på klubber som er interessert i å sikre seg Sterlings tjenester. Både Manchester City, Arsenal og flere andre europeiske storklubber har siklet på den raske vingen. Men foreløpig skal det ikke ha kommet noen bud.

Jamie Carragher er sterkt kritisk til Sterling og hans agent Aidy Wards håndtering av saken.

- Brendan har sagt at han vil beholde ham - og at han har to år igjen av kontrakten. Men det er en kamp igjen, hvorfor ikke vente til etter det. Dette virker som en taktikk for meg for å presse klubben. Han vil åpenbart dra tilbake hjem til London.  Men jeg klarer ikke å forstå hvorfor en ung spiller og hans agent vil ta oppgjør med klubben. Det er ikke noe verre enn det. Glem hvor mye penger han vil ha, sier Jamie Carragher til Skysports mandag kveld. 

- Og det er på tide at agenten slutter å lekke historier, og snakke om at fotballklubben lekker historier, sier Carragher.